Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Moč pohvale in graje

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
9789617050622
Dodaj v primerjavo
Cena 24,90 €

V svoji najnovejši knjigi Terri Apter, priznana psihologinja in strokovnjakinja za družinsko dinamiko ter avtorica mnogih knjig, analizira presojanja v našem vsakodnevnem življenju, kako te sodbe in mnenja vplivajo na naše odnose in kako pohvale, kritike in sramovanje oblikujejo naše samozavedanje

Dodaj na seznam želja

Pohvala

Ob tem med drugim pokaže, da je pohvala nujna za zdrav razvoj naših možganov, da naše izkušanje pohvale in graje vplivajo na dolžino našega življenja in da so zavestna pa tudi nezavedna presojanja, v katera smo vključeni vsak dan, pomembna preživetvena tehnika.

Naša obsedenost s pohvalami in kritikami se začne že kmalu po našem rojstvu. V obdobju, ko smo povsem odvisni od drugih, se hitro naučimo ceniti pohvale in se bati posledic kritiziranja. Ne glede na to, da sčasoma odrastemo iz otroške odvisnosti, tudi v (odraslem) poteku svojega življenja nadaljujemo s spremljanjem tega, kaj drugi mislijo o nas, pri tem pa razvijamo to, kar Terri Apter označuje kot »mnenjski meter«, ki nenehno spremlja ljudi in naše odnose z njimi ter ob tem registrira pozitivne ali negativne sodbe.

V strokovno poglobljeni knjigi Terri Apter razkriva, kako so odnosi med starši in otroki, med prijatelji in znanci ter med sodelavci v delovnem okolju prežeti s pohvalami in kritikami, ki segajo precej dlje od posameznih komplimentov in kritik. V delu, ki temelji na treh desetletjih raziskav, nam avtorica ponuja tudi orodje, s katerim se lahko poučimo o naših osebnih potrebah, ciljih in vrednotah ter z njim blažimo naše subjektivno presojanje na tak način, da laže toleriramo poglede drugih, s čimer osmislimo in ublažimo naše najbolj intenzivne, včasih tudi neprimerne odzive nase in na druge okoli nas.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617050622
Leto izdaje 2020
Število strani 365
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal UMco
Avtor Terri Apter
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Moč pohvale in graje
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Moč pohvale in graje

Cena 24,90 €