V vrečki ni artiklov.
Moč Zemlje in naravne magijske tehnike

Magija

Ste se že kdaj ozrli v nebo in se vprašali, kaj pa če je vse res? Ali je to Magija? Kaj pa če je vse okoli nas res ena sama magija, če je vsaka kapljica dežja, ki jo nebesa spustijo na Zemljó, košček magije, ki nas vodi naprej? Če je vsak sončni žarek, ki ozaljša naš planet s svojo svetlobo, del širše slike, ki človeka pelje v magijo, ki je njegov obstoj, ki je obstoj vsega živega in – v naših očeh – neživega, ki pa lahko z magijo zaveje v dom slehernega od nas? Kaj pa če nam lahko kot nekakšna magija, čarovnija, na naša vprašanja odgovore podajo koščki lubja, goreče sveče, kamni, jezêra in morjá? Kaj pa če lahko prosimo magični Mesec na nebu za pomoč pri iskanju partnerja ali ustrezne službe? Kaj pa če nam magijčna Zemlja sama, naša mati, na kateri nam je dano prebivati in se učiti o svoji magiji in magiji drugih, odgovor na vsa naša vprašanja, ki se nam porajajo ob pogledu v nebo? Magija ali ne magija, dajmo reči magija, kajti verjetno nikoli ne bomo dobra razumeli, samo zaupati moramo…

Že pokojni avtor Scott Cunningham v eni od svojih več kot petdesetih knjig – ker je imel v drugem letniku študija pisanja že več napisanih knjig kot njegovi profesorji, se je odločil, da se posveti izključno vihtenju peresa – razmišlja, kako lahko s preprostimi predmeti iz narave, ki so dostopni vsem nam, kamni, cvetlicami, vodámi, listjem, ne samo prerokujemo in iščemo odgovore na vprašanja, s katerimi si razbijamo glavo, a ki so pomembna za naše življenje, ampak kako si lahko z magijo tudi morda pomagamo rešiti življenje – ste vedeli, kaj narediti z nožem, ko se bliža hud veter? Ste vedeli, kako vas lahko Mati Zemlja pomaga pozdraviti s preprostim kamnom, ki ga poberete s tal, za pomoč pri zdravljenju pa ne potrebujete dragih kamnov, ki si jih vsakdo ne more ravno privoščiti? Zemlja in narava sta nam na razpolago, da nase prevzameta naše tegobe, naše bolí, magija je vsepovsod okoli nas. In prav magija je tista ki vse to omogoča…

Cunningham nam v svoji knjigi torej predstavi starodavne tehnike magije, ki so se nekoč prenašale iz roda v rod, zdaj pa jim žal grozi pozaba. Magija ni nek hokus pokus, s katerim se ukvarjajo magi, ki se zaprejo v svoje sobe in kuhajo čarobne napoje ter pripravljajo uroke, o katerih se povprečnemu človeku sanja ne? Magija, seveda mora biti uporabljena v dober namen, ne sme biti mišljena v škodo nekoga drugega oziroma se tudi za druge ljudi ne sme uporabiti brez njihovega soglasja. Magije ni dovoljeno zlorabljati, ker je povezana s plemenitostjo človekove duše, ki si želi pomagati sebi in drugim do boljšega zdravja, do več uvidov, do srečnega partnerstva, do pomoči v primeru naravnih katastrof in še v mnogo drugih primerih.

Avtor v svoji knjigi sistematično po poglavjih razloži uporabo različnih osnovnih elementov na Zemlji: vode, zraka, ognja in zemlje za pomoč pri najrazličnejših vprašanjih in odločitvah, ki jih moramo sprejeti, ko se znajdemo na razpotju življenja, kakršna vedno znova čakajo vse nas. Magija omenjenih elementov je povezana z vsemi nami in jo lahko uporabi sleherni od nas, ker se Sonce nikoli ne vpraša, za koga sije, ker nam voda nikoli ne izstavi računa za njeno pretakanje po svetu in telesu vseh živih bitij. Iz zemlje vzklijejo semena, iz katerih se hranimo mi in druga živa bitja, ogenj s svojo močjo pa uničuje, česar ne potrebujemo več, in vliva strast v vse, kar počnemo.

Opisu magije in njenega delovanja po posameznih elementov sledijo kratka poglavja, v katerih avtor opisuje, kako lahko s preprostimi predmeti, ki so nam na voljo, od kamnov do listja in sveč, ne da bi morali za to seči globoko v denarnico, iščemo rešitve, za katere se nam morda zdi, da nam polzijo iz rok. Življenje je ena sama magija, kar se kot rdeča nit vleče po celotni knjigi. In vse nam je na dosegu roke, če le vemo, kako uporabiti naravo, ki nam podaja roko pomoči, če smo jo le pripravljeni sprejeti in z roko v roki širiti upanje v boljši svet.

V svetu, v katerem se človek morda vse bolj odtujuje od svoje z naravo povezane narave in tudi od narave in Zemlje same, je morda še kako pomembno, da se z naravno magijo vrnemo nazaj k bistvu – ker kar je znotraj, to je zunaj, narava smo mi in mi smo narava. Magija in tehnike, ki jih v knjigi opisuje avtor, so dejansko tako preproste in jasne kot beli dan, da se boste morda celo vprašali, zakaj se te magije niste spomnili sami. Narava in človek sobivata na tem planetu in prav je, da si pomagamo med seboj v vsej magiji, ki jo premoremo eni in drugi. Zakaj nam ne bi narava pomagala s svojo magijo do boljšega življenja zase in za preostali svet? Zakaj nam ne bi narava z magijo pomagala do odgovorov, ki vodijo v za nas in za vse ostale najboljše rešitve? Zakaj nam ne bi narava z magijo pomagala do boljšega zdravja in počutja? Magija je list na drevesu, je košček lubja, je odsev v vodi, je oblak na nebu, ki se zariše v obliki, ki jo v danem trenutku potrebujemo. Magija smo mi in mi smo magija.

978-961-7079-19-7 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/m/o/moc-zemlje_3.jpg 978-961-7079-19-7
24 EUR 2021-10-29 Zaloga: Na zalogi
-7%

moč zemlje

  • moč zemlje
  • moč zemlje knjiga cangura

Moč Zemlje in naravne magijske tehnike Scott Cunningham

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 168 zlatnikov = 1,68 €.
Ko spoznamo vlogo magije v svojem življenju, spoznamo, da so vsi odgovori že v nas in okoli nas, in da je energija Zemlje bistveno močnejša, kot si morda drznemo pomisliti. Uporabimo magijo Zemlje, njenih elementov in vsakdanjih predmetov v svoj prid in prid drugih, pa nas bo čakal nov, magije poln nov svet, v katerem vlada spoštovanje do vloge narave in Matere Zemlje v našem življenju.

Vroča cena: 24,00 €

Prihranek: 1,90 € (7%)

Redna cena: 25,90 €

Brezplačna dostava

Podrobnosti artikla Moč Zemlje in naravne magijske tehnike

ISBN 978-961-7079-19-7
Leto izdaje 2021
Število strani 192
Dimenzije 13,5 x 21,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Zavod Gaia planet
Avtor Scott Cunningham

O avtorju Moč Zemlje in naravne magijske tehnike

Scott Cunningham

Scott Cunningham

Scott Cunningham se je rodil 27. junija 1956 v mestecu Royal Oak v ameriški zvezni državi Michigan. Z wicco se je spoznal že v srednji šoli, z elementarno magijo pa se je intenzivno ukvarjal dvajset let. Preizkušal je različne metode, jih preučeval in nato pisal o izsledkih ter ugotovitvah, do katerih se je dokopal. 

Napisal je več kot trideset knjig (leposlovnih in neleposlovnih). Njegovo zemeljsko utelešenje se je končalo 28. marca 1993, vendar njegove besede in dela živijo naprej.

Več o Scott Cunningham

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(10)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

Peter

Objavljeno 09.06.2021

To je neverjetna knjiga, ki sem si jo sposodil pri

To je neverjetna knjiga, ki sem si jo sposodil pri prijateljici. Nato pa sem si kupil še en izvod zase. Ta knjiga temelji na indijskih običajih / praksah in je zelo navdušujoča.

Prebral sem veliko njegovih knjig, ta pa je lahkotno branje, zaradi katerega se po vsakem poglavju ustavite in razmislite o dogajanju ta trenutek.

Gost

Objavljeno 11.05.2021

TOP, priporočam!

TOP, priporočam!

Matej

Objavljeno 04.05.2021

Knjiga je preprosto za branje in vas potegne v

Knjiga je preprosto za branje in vas potegne v svet čarobne energije in življenja. Polna je enostavnih magijskih čarov, ki jih lahko izvajate v vsakdanjem življenju in ne potrebujete nobene opreme.

Milena

Objavljeno 19.04.2021

Odlična knjiga, vredna branja!

Odlična knjiga, vredna branja!

Samo

Objavljeno 29.03.2021

Točno tisto, kar potrebujete, če iščete naravne

Točno tisto, kar potrebujete, če iščete naravne magije in informacije, od kod izvirajo moči Zemlje.

Robert

Objavljeno 29.03.2021

Ta knjiga nam pomaga spoznati, kako pomembni so

Ta knjiga nam pomaga spoznati, kako pomembni so nam zemeljski znaki, ki jih prejmemo v naravi in nam nenehno resnično pomagajo v vsakem trenutku. Tako sem vesel, da se bo knjiga prevedla

Gost

Objavljeno 23.03.2021

Zemeljsko branje o tem, kako biti bližje zemlji,

Zemeljsko branje o tem, kako biti bližje zemlji, ki nas podpira. Obožujem to knjigo (zaenkrat samo v angleščini) in jo je bilo zelo enostavno razumeti.

Gost

Objavljeno 23.03.2021

Knjige Scotta Cunninghama so vedno neverjetno

Knjige Scotta Cunninghama so vedno neverjetno dobro napisane, z lahko uporabnimi informacijami. Ugotovil sem, da lahko vse njegove knjige "novinci" na poti zlahka preberejo in razumejo, prav tako pa so zelo koristne za nas, ki smo že dobro seznanjeni s to tematiko.

Gost

Objavljeno 23.03.2021

Super Cangura! Odlična knjiga se bo prevedla v

Super Cangura! Odlična knjiga se bo prevedla v slovenščino. komaj čakam :)

Helena

Objavljeno 01.03.2021

Ooo, na ta slovenski prevod pa čakam že nekaj

Ooo, na ta slovenski prevod pa čakam že nekaj časa. Je že naročena in čakamo na izid :)

Moč Zemlje in naravne magijske tehnike

Vroča cena: 24,00 €

Prihranek: 1,90 € (7%)

Redna cena: 25,90 €

Moč Zemlje in naravne magijske tehnike

Oglejte si tudi