V vrečki ni artiklov.
Modrost Yi Jinga - Praktični uvidi za uspešno življenje in srečo

MODROST YI JINGA

Wu Wei je psevdonim avtorja Chrisa Prentissa.

Vodstvo iz knjige odgovorov, prvi del 

»Ko boste spoznali te reke, se boste lahko zavedli načel in zakonov, ki so podlaga vsega znanja in vse realnosti. Delovanje v skladu s temi zakoni lahko pomeni razliko med trpljenjem v nesreči in uživanjem v sreči.«  New Age Retailer

Yi jing je en od najglobljih virov vesoljne modrosti. Njegov začetek naj bi segal več kot šest tisoč let v preteklost k modrecu Fu Xiju. Na Yi jingu sloni tako konfucijanska kot daoistična filozofija. Filozofi, bojevniki, državniki in ljudje, kot ste vi, so se skozi stoletja v iskanju prave smeri, uspeha in sreče posvetovali s to starodavno knjigo modrosti.

Knjiga Modrost Yi jinga, vodstvo iz knjige odgovorov, prvi del, je neprecenljiv vodnik do vesoljne modrosti Yi jinga. Avtor Wu Wei je izluščil najglobljo modrost Yi jinga, ki so jo kitajski modreci ohranjali tisoče let, in jo podal v obliki preprostih, a izjemno globokih rekov. Izrekom je dodal navdihujoče razlage in komentarje, ki ljudem pomagajo, da opremljeni s to modrostjo, pridobijo čudovite darove, ki si jih vsi želimo: blaginjo, mir, ljubezen in srečo. Vsak rek spremlja prekrasna avtorjeva risba v zen stilu. 

Pot do sreče

Starodavni modreci so odkrili in nam posredovali vesoljne zakone, da bi imeli vodstvo, po katerem bi se lahko ravnali. Pot, ki vodi do sreče, so imenovali pot žlahtnega človeka. Pot, ki vodi v nesrečo, so imenovali pot nižjega človeka. Govorili so v smislu dobrega in zla. V sodobnem času te izraze redko slišimo, toda v tej knjigi so ohranjeni, saj prikazujejo, kakšni so bili ti veliki modreci, ter dajejo občutek za to, kaj so v izvornem zapisu sporočila vsebovala. 

I ching

Wu Wei, avtor mnogih knjig o kitajski filozofiji in osebni rasti, je svetovno znan po svojih razlagah Yi jinga, zaradi katerih to starodavno delo zlahka uporabimo tudi v sodobnem življenju. Z njegovimi razlagami modrost lažje razumemo in uporabljamo. Med drugim je napisal tudi knjigi I Ching: The Book of Answers in I Ching Readings: Interpreting the Answers. Knjigo posveča vsem iskalcem modrosti, ki so tisočletja ohranjali modrost živo in neokrnjeno, ter vsem, ki bodo to modrost spoznavali in jo ponesli skozi čas. 

"Vsak konec vsebuje nov začetek." - Yi jing

»Vsako najdaljše potovanje se je začelo s prvim korakom. Ne glede na to, kako slabe so vaše okoliščine, v kako slabem stanju ste vi sami, je pot vzvišenega človeka, ki vedno vodi le k veliki sreči in visokemu uspehu, vedno pred vami. Vsak trenutek lahko naredite prvi korak in čudežno preobrnete okoliščine. Te koristi so na voljo vsakomur, nikomur niso nedosegljive. 

Tudi pot človeka nižje ravni je vedno neposredno pred vami in prinaša lekcije iz stisk, trpljenja in obupa, vendar le zato, da bi končno spregledali resnico. Ob vsakem koraku se morate odločati med tema dvema potema. Konec ene poti vedno pomeni začetek druge. Preudarno izberite; vaša prihodnost je v celoti v vaših rokah.« 

Modrost Yi jinga

978-961-6769-58-7 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/y/i/yi_jing-prva.jpg 978-961-6769-58-7
6.97 EUR 2021-05-17 Zaloga: Na zalogi
-65%

Modrost Yi Jinga - Praktični uvidi za uspešno življenje in srečo

Modrost Yi Jinga - Praktični uvidi za uspešno življenje in srečo Chris Prentiss Wu Wei

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 48 zlatnikov = 0,48 €.
Yi jing je en od najglobljih virov vesoljne modrosti. Njegov začetek naj bi segal več kot šest tisoč let v preteklost k modrecu Fu Xiju. Na Yi jingu sloni tako konfucijanska kot daoistična filozofija. Filozofi, bojevniki, državniki in ljudje, kot ste vi, so se skozi stoletja v iskanju prave smeri, uspeha in sreče posvetovali s to starodavno knjigo modrosti. Wu Wei je psevdonim avtorja Chrisa Prentissa.

Vroča cena: 6,97 €

Prihranek: 12,93 € (65%)

Redna cena: 19,90 €

TOP 100

Podrobnosti artikla Modrost Yi Jinga - Praktični uvidi za uspešno življenje in srečo

ISBN 978-961-6769-58-7
Leto izdaje 2013
Število strani 192
Dimenzije 13,5 x 21,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Cangura
Avtor Chris Prentiss
Wu Wei

O avtorju Modrost Yi Jinga - Praktični uvidi za uspešno življenje in srečo

Chris Prentiss

Chris Prentiss

Chriss Prentiss (uporablja tudi psevdonim Wu Wei) je soustanovitelj in soupravljavec Passagesa, centra za zdravljenje zasvojenosti z nedovoljenimi drogami v Malibuju v Kaliforniji, ter avtor knjige The Alcoholism and Addiction Cure: A Holistic Approach to Total recovery. Napisal je tudi ducat knjig o kitajski filozofiji in osebni rasti. 

Avtor je znan predvsem zaradi svojih interpretacij I Chinga ali Yi Jinga, saj je težko razumljive heksagrame približal širokemu krogu bralcev. Prentiss vodi tudi psihološko delavnico v južni Kaliforniji. Je pisec, producent in režiser igranih filmov. Z ženo Lyn živita v Malibuju v Kaliforniji.

Več o Chris Prentiss

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(4)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

PETER

Objavljeno 23.02.2021

Knjiga modrosti, ki jo lahko odpreš na naključni

Knjiga modrosti, ki jo lahko odpreš na naključni strani in dobiš sporočilo Vesolja - odgovor na svoje vprašanje.

Maja

Objavljeno 23.03.2018

Razlage ob izrekih so enkratne. V marsikaterem

Razlage ob izrekih so enkratne. V marsikaterem izreku sem se našla, oz. sem zaradi tega začela gledati na življenje drugače. Risbe so pa samo pika na i.

Črtomir

Objavljeno 26.08.2017

Odlično delo super avtorja. Ne bo vam žal.

Odlično delo super avtorja. Ne bo vam žal.

KATARINA

Objavljeno 18.09.2015

Chriss Prentiss je eden mojih najljubših

Chriss Prentiss je eden mojih najljubših avtorjev.... Super branje s praktičnimi nasveti, posodila sem jo tudi prijateljici, ki je prav tako navdušena.

Modrost Yi Jinga - Praktični uvidi za uspešno življenje in srečo

Oglejte si tudi