Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Moje življenje, moje učenje

Na zalogi
SKU
9789610155898
Dodaj v primerjavo
Cena 22,98 €

Bogato polstoletno znanje o pomenu učenja in poučevanja, žlahtna misel o poslanstvu učiteljev in dragocen osebni pogled na življenje kot učenje.

Dodaj na seznam želja

Poučevanje

Zaslužna profesorica Univerze v Ljubljani ddr. Barica Marentič Požarnik je ob svojem življenjskem jubileju – 80-letnici, kot sama pravi, »orisala zgodbo svojega učenja ter osebnega in profesionalnega razvoja«. Gre za zelo natančen pregled in kritično refleksijo njene življenjske poti in profesionalnega delovanja z namenom osmislitve, rekonstruiranja sebe kot osebnosti in strokovnjakinje ter tudi z vidika puščanja sledi v družbi – v kolikšni meri je njeno delovanje prispevalo k bolj učinkovitemu učenju, šolanju, življenju in sobivanju.

Dr. Barica Marentič Požarnik je svoje 50-letno poklicno delovanje posvetila raziskovanju in izobraževanju o kakovostnem učenju in poučevanju. Ob plodnem raziskovalnem delu in številnih stikih s tujimi strokovnjaki je od blizu spremljala in sooblikovala razvoj slovenskega šolstva.

V knjigi predstavlja svoj pogled na sistemske spremembe ter išče odgovore na vprašanja:
• Kakšno je uspešno učenje in kako ga spodbujati? Kaj je kakovostno znanje in kako učeče se spodbuditi k usvajanju takega znanja?
• Kakšni so dobri učitelji in kaj jih odlikuje? Kako spodbuditi profesionalni razvoj učiteljev, tudi visokošolskih?
• Kako vrednotiti rezultate učenja? Kako doseči, da so ti postopki v podporo in spodbudo nadaljnjemu učenju?
• Kako povezati izobraževanje z vzgojo za vrednote, za sodelovanje, za pristne in odgovorne odnose do soljudi in okolja?

Verjame, da naj bi šola »/…/ omogočila celosten razvoj in aktivirala v mladih ljudeh tisto najboljše, kar je v njih, jim dajala prostor za ustvarjalnost, za razvoj njim lastnih zmožnosti in jih hkrati usmerjala, vodila v občečloveške vrednote, ob tem pa jih usposobila za uspešno delovanje v družbi in poklicu.«

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789610155898
Leto izdaje 2020
Število strani 160
Dimenzije 19,5 x 23,5
Vezava Mehka
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor Barica Marentič - Požarnik
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Moje življenje, moje učenje
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Moje življenje, moje učenje

Cena 22,98 €