Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Moji prvi iglavci, preprost določevalni ključ

Na zalogi
SKU
9789616882606
Dodaj v primerjavo
Cena 19,90 €

V Sloveniji je več kot polovica ozemlja poraščena z gozdom, od tega iglavci zavzemajo približno tretjino. Med iglavce prištevamo na primer smreko, jelko, macesen, bor in brin, ki imajo liste v obliki iglic, kot tudi klek in cipreso, ki imata liste v obliki lusk. Knjiga ponuja enostaven vpogled in določevanje posameznih iglavcev v našem gozdu.

Dodaj na seznam želja

Iglavci

iglavci so bogato razvejana, pogosto smolnata drevesa, redkeje tudi grmi z večinoma olesenelim steblom in številnimi majhnimi, iglastimi ali luskastimi listi, ki so prilagojeni na pomanjkanje vode.

Cvetovi so v različno oblikovanih storžih, ženski storži so večinoma oleseneli.

Glavni namen knjižice pred vami je predstaviti raznovrstnost iglavcev, ki rastejo pri nas in tako vzbuditi zanimanje za njihovo opazovanje in spoznavanje.

Iglavci jeseni ne odvržejo vseh iglic naenkrat kot listavci, ampak vsako leto le del iglic. Le macesen od vseh domačih vrst iglavcev, vsako jesen odvrže vse iglice. V knjigi je poleg naših domorodnih drevesnih vrst, opisanih tudi nekaj tujih, ki rastejo pri nas predvsem v mestnih parkih, drevoredih in na vrtovih. Iglavci nas obkrožajo vsepovsod, vendar jih pogosto ne opazimo in tudi ne prepoznamo. 

 

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616882606
Leto izdaje 2020
Število strani 33
Dimenzije 13,0 x 20,5
Vezava Mehka
Izdal Založba Hart
Avtor Barbara Bajd
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Moji prvi iglavci, preprost določevalni ključ
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Moji prvi iglavci, preprost določevalni ključ

Cena 19,90 €