Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Moliti s telesom, dušo in duhom - Molitveni priročnik

Na zalogi
SKU
978-961-6123-83-1
Dodaj v primerjavo
Cena 10,00 €

P. Ivan Platovnjak in p. Jože Roblek sta jezuita, ki delujeta v Ignacijevem domu duhovnosti in sta knjigo namenila vsem, ki želijo vstopiti v molitveno življenje in poglobiti svoj odnos z Bogom.

Dodaj na seznam želja

KOMU JE PRIROČNIK NAMENJEN?

V prvi vrsti tistim, ki želijo druge uvajati v različne načine molitve, torej voditeljem duhovnih vaj, raznim molitvenim občestvom, mladinskim in študentskim skupinam itd. Ob tem predvidevava, da imajo s takšnimi vajami že nekaj osebnih izkušenj.
Uporaben je tudi za vsakega odraslega človeka, ki želi vstopiti v molitveno življenje ali pa ga poglobiti. To ni knjiga, ki jo preberemo in ko jo odložimo, bomo že znali moliti. Če želimo, da bo molitev obrodila sadove, moramo vstopiti v različne vaje in dopustiti, da le-te postanejo orodje, ki nam pomaga v zavedanju tega, kdo v resnici smo - da smo Božji otroci in da Božji Duh že moli v našem srcu.

Priročnik prinaša veliko raznovrstnih vaj, da bi vsak lahko odkril in spoznal različne načine priprav na molitev in molitve same. Na osnovi tega bo lahko izbral tiste, ki mu bodo najbolj pomagale pri njegovi molitveni rasti.

CILJI MOLlTVENIH VAJ
Temeljni cilj vaj je omogočiti izkustvo molitve, ki človeka spreminja od znotraj, tako da iz globine
navzven izžareva veselje, diha mir in širi okrog sebe prijeten Božji vonj.

Vsakomur, ki bo v priporočene vaje resnično vstopil, želijo omogočiti izkustveno doživetje in spoznanje, da je v molitev vključen celostno. Potekajo tako, da prek zunanjih čutov, telesnih drž, zavedanja občutkov in dihanja zajamejo duševno plast: spomin, um, domišljijo, čustva in voljo. Nato prodrejo v najgloblji človekov duhovni svet, kjer se duh zave vzgibov - navdihov Svetega Duha, kjer »žubori voda, tekoča v večno življenje«

Večina kristjanov enači molitev z razmišljanjem in govorjenjem. Ker takšna molitev ostaja le v glavi in v mislih, jo tudi hitro opustijo. Zato je eden od ciljev molitvenih vaj tudi ta, da pomagajo vsakemu, ki jih dela, preseliti molitev iz glave v srce. Tega se še posebej dotakneva v zadnjem poglavju...

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6123-83-1
Leto izdaje 2011
Število strani 140
Dimenzije 20,0 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal Založba Dravlje
Avtor Ivan Platovnjak, Jože Roblek
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Moliti s telesom, dušo in duhom - Molitveni priročnik
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Moliti s telesom, dušo in duhom - Molitveni priročnik

Cena 10,00 €