Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Motor z zlato sledjo

Na zalogi
SKU
9789612902513
Dodaj v primerjavo
Cena 20,00 €

Bled−Avstrija−Nemčija−Danska−Švedska−Finska−Norveška−Nordkapp−Finska−Litva−Estonija−Latvija−Poljska-Češka−Avstrija−Bled

od 3. julija do 16. julija 2014

Dodaj na seznam želja

Zdenka Globočnik

Zdenka Globočnik se dobesedno vozi proti ekstremom, to je njena strast. Z vsem svojim bitjem se je posvetila človekovemu bivanju in dojemanju narave, še najraje prvinske in surove, od nekdaj jo zanimajo atletske spretnosti, ki so tlakovale tudi njen študij na Fakulteti za šport v Ljubljani, kjer se je usmerila v kineziologijo. 

Če povzamemo nekaj izjemnih dosežkov, ki sta jih pogojevala ostrina njenega duha in značajska neomajnost, začnimo z enajstim mestom na svetovnem prvenstvu v kajaku na divjih vodah v Skopju leta 1975. Nadalje, z vrhunskim športom je povezana tudi njena odločitev, razviti blagovno znamko športnih oblačil Vrh. Leta nazaj se je kot alpinistka preizkušala v klasičnem alpinizmu in z eminentnimi slovenskimi alpinisti splezala nekaj težavnih smeri v slovenskih gorah. Zadnja leta proučuje jogo, ki je zanjo sporočilo neomejenih razsežnosti za uresničevanje človekove zavesti. 

»Med letoma 2007 in 2017 je števec na njenem motorju BMW R80 G/S zabeležil sto tisoč kilometrov. V spomin na svojega preminulega moža, ki je bil lastnik tega legendarnega motorja, je leta 2014 sedla nanj ter v samo 13 dneh prevozila pot od Bleda do Nordkappa in nazaj. Tako je nastala pričujoča knjiga, ki ni potopis te izjemne avanture, pač pa zapis premišljanja o življenju, predvsem pa spomin na občutke in notranje izraze premen duha. Je opažanje civilizacijskih sprememb in naravnanosti družbe. Zdenki je motor simbol za življenjsko trdnost in spoprijemanje z življenjskimi izzivi.«  - Urednica Eva Senčar

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612902513
Leto izdaje 2019
Število strani 132
Dimenzije 14,0 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal Založba Primus
Avtor Zdenka Globočnik
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Motor z zlato sledjo
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Motor z zlato sledjo

Cena 20,00 €