Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Možgani

Na zalogi
SKU
9789612514525
Dodaj v primerjavo
Cena 29,99 €

Knjiga sledi razvoju nevroznanosti, ki raziskuje, kako možgani upravljajo telo, zaznavajo svet ter ustvarjajo naša čustva, misli in osebnosti. Nevroznanost nam je o možganih povedala že veliko, vendar bo ta mlada znanost razkrila še marsikaj. 

Dodaj na seznam želja

Možgani

Nova spoznanja ne prihajajo med nas v svoji dokončni obliki; veliko umov se ukvarja z zlaganjem dokazov v sestavljanko in se korak za korakom bliža odgovorom. Ta knjiga sledi razvoju nevroznanosti, ki raziskuje, kako možgani upravljajo telo, zaznavajo svet ter ustvarjajo naša čustva, misli in osebnosti.

Zgodba o nevroznanosti, ki je razvejena v številne stranske zgodbe, pripoveduje, kako so raziskovalci postopoma odkrili, da je 1,5-kilogramska kepa maščobe in beljakovin v človeški glavi pravzaprav skupek 86 milijard celic, povezanih v mrežo, zgrajeno iz trilijonov povezav. Prastare kulture so videle v možganih organ, ki človeka hladi; zanje je duša prebivala v srcu. Kasneje so ljudje razumeli možgane kot središče »živalskih duhov«, ki tečejo po živcih in tako vladajo telesu.

Z odkritjem nevrona so se ta pojmovanja spremenila in od tedaj razumemo možgane kot mrežo celic, ki komunicira z električnimi impulzi in kemičnimi prenašalci sporočil. Nevroznanost nam je o možganih, ki so gotovo najbolj zapletena stvar v vesolju, povedala veliko, vendar bo ta mlada znanost razkrila še marsikaj. 

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612514525
Leto izdaje 2019
Število strani 144
Dimenzije 28,0 x 23,4
Vezava Trda
Izdal Tehniška založba Slovenije
Avtor Tom Jackson
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Možgani
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Možgani

Cena 29,99 €