Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Možnost B

Na zalogi
SKU
9789610153931
Dodaj v primerjavo
Cena 24,99 €

Sheryl Sandberg, izvršni direktorici Facebooka, se je sesul svet, ko ji je nenadoma umrl mož. V knjigi Možnost B v intimni in ganljivi izpovedi oriše, kako se je kot mama dveh majhnih otrok, vdova in poslovna ženska prebijala skozi hudo življenjsko preizkušnjo.

Dodaj na seznam želja

Sheryl Sandberg

Enajst let po poroki je Sheryl Sandberg z možem odšla na prijateljevo praznovanje rojstnega dne v Mehiki. Desetletna hči in sedemletni sin sta ostala doma pri starih starših. Sandbergova je šla plavat, mož pa se je odpravil v telovadnico. Ko se kar ni vrnil, ga je šla iskat in ga našla v telovadnici ob trenažerju na tleh. Znašla se je v hudi življenjski preizkušnji, na katero ni bila pripravljena. Otrokoma je morala povedati, da je njun oče umrl.

Sheryl Sandberg je bila sprva prepričana, da otroka in ona nikoli več ne bodo res srečni. Toda kot je zapisala v knjigi Možnost B: »Vsi doživljamo izgube: lahko ostanemo brez službe, brez ljubezni, brez svojcev. Ne sprašujmo se, ali se nam bodo takšne stvari dogajale. Bodo se, in z njimi se bomo morali spoprijeti.« Ugotovila je, da je spopadanje z bridkostjo podobno pridobivanju kondicije: bolj ko telovadiš, hitreje se ti po naporu umiri srčni utrip. In včasih med posebno naporno vajo v sebi odkriješ moč, ki se je sploh nisi zavedal. Prožnost, sposobnost obvladovanja življenjskih preizkušenj, namreč ni nespremenljiva, ampak je kot mišica, ki jo lahko okrepimo.

Sheryl Sandberg s psihologom Adamom Grantom predstavlja konkretna orodja, s katerimi omilimo življenjske udarce – naj gre za smrt bližnjega, izgubo službe, bolečo ločitev ali hudo bolezen – se spoprimemo s stisko in ponovno odkrijemo veselje do življenja.

Konkretna orodja, s katerimi prebrodite stisko 
Sandbergovi je na pomoč priskočil prijatelj in psiholog Adam Grant. Pretresljiva in ganljiva osebna izpoved o bolečini in izgubi je v knjigi Možnost B prepletena s konkretnimi orodji in nasveti, kako življenjske udarce omiliti in jih prebroditi ter poiskati možnost B. Avtorja raziščeta psihološko plat okrevanja in načine, da si vrnemo samozavest in znova odkrijemo veselje do življenja. Spregovorita, kako pomagati trpečim prijateljem in kako sprejeti pomoč, ko tragedijo doživimo sami. Razpravljata o tem, kako vzgojiti čustveno prožne in močne otroke, zgraditi trdožive skupnosti in podjetja in kako znova ljubiti.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789610153931
Leto izdaje 2019
Število strani 286
Dimenzije 14,3 x 20,0
Vezava Mehka
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor Adam Grant, Sheryl Sandberg
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Možnost B
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Možnost B

Cena 24,99 €