Vsako leto je se konec leta začenja obdobje decembrskega adventnega in božično-novoletnega obdobja. To je poseben čas ... čas ko se odprejo Zvezdna vrata in ko se srečata Nebesa in Zemlja, na 21.12. Vse do zimskega solsticija se spuščajo z Neba na Zemljo mnoge oblike darov v obliki pomoči, ki oplajajo zemljo (mineralno-rodovitni svet), rastline, živali in tudi človeka.

Vse to bi lahko poimenovali moči duhovnega sveta Svete Trojice, ki skozi skupinske jaze, pravzorce in ostala nesnovna duhovna bitja plemenitijo Zemljo, človeku pa omogočajo združevanje sil Nebes in Zemlje. Včeraj je bila prva adventna nedelja in cel teden, do naslednejga adventa je čas, ko se bomo trudili v sebi prevzgajati fizični svet instinktov po preživetju, hranjenju, oblačenju, spolnosti. V tem tednu, bomo skušali premagovati strahove pred » fizičnimi« pomanjkanji, pred lakoto, pomembno za ta teden je, da ste fizično bolj aktivni.

Poskrbite za mineralni  svet, kamor spadajo naše kosti, glava z živčnim sistemom, organi čuta in rodovitna prst. Zemljo nikar ne onesnažujte, reciklirajte, lahko pa tako zemlji kot sebi  pomagate v vseh procesih očiščevanja. Tudi telesnega – post ali katera izmed očiščevale diete.

Vsi tisti, ki se boste spravili in delali jaslice, je danes prvi dan ko boste lahko bolj poglobljeno doživljali štiri razvojne stopnje nastajanja človeka in Zemlje. V prvem adventnem tednu (od prve do druge adventne nedelje) pričnite pripravljati jaslice tako, da boste najprej postavili tla, podlago ali le mineralni del jaslic. Torej to pomeni potke, kamenje, skalce, hiške, lesene mostičke.

In kaj lahko naredite še za svojo dušo? V prvem tednu adventa bomo preizkušani v našem najbolj fizičnem delu, v čutilih ali organih čuta. Če izgubimo vid ali sluh, se le s težavo orientiramo, ob izgubi ravnotežja pa izgubimo pokončno držo in z njo povezano voljo po delovanju, še posebno, če bi naši čuti izgubili vez z zunanjim svetom.

Ne pozabite, da se je v tem mesecu sidral Indigo žarek, ki je povezal in aktiviral ušni čakri s tretjim očesom, to pa povzroča, da se morajo naši kompasi ponovno naravnati. Omenjene preizkušnje so potrebne, da se okrepimo v priznavanju svoje usode, da sprejmemo vse njene udarce in jo končno tudi vzljubimo. Na tak način lahko pridobimo vrlino, ki se imenuje pravičnost. Enako se lahko potrudimo premostiti, vsaj v mislih in čustvih vezanost na materijo, na materialne dobrine in telesnost, zunanjost, oblike, ki nas tudi lahko omejuje pri delu na sebi. Vsekakor bodi usmerjeni vase in se ne prepustite zapeljati vsej evforiji ki se bo začela okoli nas.

Več o teh svetih dneh 12 dni Božiča, pa bo povedenega v nedeljo, 8.12.2012 na enodnevnem seminarju s Shano - 12 dni božiča.

Preživete izjemen dan in se spoznajte s svetostjo ted čarobnih dni zdravljenja, odpuščanja in manifestacije, hvala ker ste, Shana www.MyChi.si

Back to Top