V vrečki ni artiklov.

Najlepše antične pripovedke

Najlepše antične pripovedke Gustav Schwab

Magični svet antične mitologije je še vedno živ in slikovit – potopite se vanj z najbolj priljubljeno knjigo antičnih pripovedk! - Že sedma izdaja legendarnih pripovedk Gustava Schwaba, ki so pri nas prvič izšle leta 1961 - Z novim slikovnim gradivom in sodobnejšim oblikovanjem - Kar 960 strani vznemirljivega branja o junakih in junaštvih, dramatičnih zapletih, sporih z bogovi in božanstvi in strastnih ljubeznih - Z obsežnim, tehtnim, a razumljivim uvodom Jožeta Kastelica, odličnega poznavalca antike, in mitološkim pregledom grških...
 
Cena: 44,90 €

Podrobnosti artikla

ISBN 9788611170381
Leto izdaje 2017
Število strani 960
Dimenzije 24,5 x 18,0
Avtor Gustav Schwab
Vezava Trda
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Kategorija Svetovna zgodovina

O avtorju

   

Gustav Schwab (1792–1850) se je uveljavil predvsem kot zbiratelj in izdajatelj ljudskega slovstva, urednik in prevajalec iz grške in rimske književnosti.

V evropskem kulturnem spominu pa je ostal zapisan predvsem kot pisec Najlepših antičnih pripovedk (oziroma Najlepših pripovedk klasičnega starega veka).

Odkar je knjiga prvič izšla (od 1837 do 1840 v treh knjigah) je doživela neštete natise, prevedena pa je v vse evropske jezike. Ker je znal raznoliko in bogato snov oblikovati v zaokroženo celoto ter izraziti v preprostem, a privlačnem slogu, je še danes priljubljeno poljudno branje.

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Oglejte si tudi