Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Najvišji vrhovi evropskih držav

Na zalogi
SKU
9789616870610
Dodaj v primerjavo
Cena 27,90 €

Nov vodnik Najvišji vrhovi evropskih držav je delo preizkušenega pisca Jožeta Draba in njegove življenjske sopotnice Andreje Tomšič Drab. Svojevrsten in edinstven vodnik sta pripravila iz prve roke, saj sta se sama povzpela na najvišje vrhove vseh 48 evropskih držav. Preverjeni opisi so opremljeni s fotografijami, skicami in številnimi zanimivostmi.

Dodaj na seznam želja

Planinski vodnik NAJVIŠJI VRHOVI EVROPSKIH DRŽAV je nekakšen zaključek dolgoletnega projekta zakoncev Drab. Natančne opise tur, od najzahtevnejših alpskih vzponov do kratkih turističnih sprehodov na najvišje vrhove 48 evropskih držav, avtorja dopolnjujeta s pestrimi zgodbami in dogodivščinami, ki so se jima pripetile med popotovanjem po Evropi. Vse to sta dopolnila še z zanimivostmi in značilnostmi posameznega vrha oziroma države.

Opisi tur so jasni in jedrnati, dopolnjujejo jih skice poti z vrisi in možnimi drugimi variantami. Osnovne informacije poleg besednega opisa vsebujejo podatke o vrhu (GPS-koordinate, nadmorska višina), izhodišču (opisni opis poti od znanega kraja, ocena vožnje, GPS-koordinate, nadmorska višina) in višinski razliki, ki jo opravimo med opisano turo. Navedene so koče in zavetišča, pomembne za izvedbo vzpona, z dodanimi kontaktnimi podatki.

Stopnje zahtevnosti so v vodniku NAJVIŠJI VRHOVI EVROPSKIH DRŽAV opredeljene s 5-stopenjsko lestvico (od enostavne (1) do najzahtevnejše (5)), sestavljene iz ocene težavnosti, napornosti oz. dolžine in orientacijske zahtevnost. Po potrebi je podana tudi ocena zahtevnosti plezanja po lestvici UIAA.

Vodnik NAJVIŠJI VRHOVI EVROPSKIH DRŽAV, ker:

- Vsebuje opise najvišjih (Elbrus, Mont Blanc, Grossglockner, Zugspitze, Dufourspitze).

- Pride prav na morskem dopustu (Malta, Ciper, Severni Ciper, Hrvaška, Grčija).

- Z njim popestrimo dolge poti po Evropi s krajšimi sprehodi (Belgija, Nizozemska, Belorusija, Litva, Danska, Estonija, ...).

- Pride prav tudi na turističnih obiskih (Vatikan, Monako, San Marino).

- Nas nagovori k obisku drugih zanimivih evropskih gorstev (Sierra Nevada, Pirineji, Skandinavsko gorovje, Tatre, Karpati, gorovja na Balkanu) in otočij (Islandija, Irska, Združeno kraljestvo, sredozemski otoki).

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616870610
Leto izdaje 2021
Število strani 230
Dimenzije 14,0 x 21,5
Vezava Mehka
Izdal Planinska založba Slovenije
Avtor Andreja Tomšič Drab, Jože Drab
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Najvišji vrhovi evropskih držav
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Najvišji vrhovi evropskih držav

Cena 27,90 €