V vrečki ni artiklov.

Napoleon Hill

Napoleon Hill (1883–1970) je bil rojen v okrožju Wise v Virginiji. Kariero pisatelja je začel pri trinajstih letih kot »gorski poročevalec« za časopis v majhnem mestu, nato pa je postal najbolj priljubljen motivacijski avtor Amerike. Njegovo delo stoji kot spomenik individualnega dosežka in je mejnik moderne motivacije.

Njegovo najbolj slavno delo, knjiga Z idejo do bogastva!, je ena od največjih uspešnic vseh časov, ki se je prodala v več kot 70 milijonih izvodov. Hill je ustanovil Fundacijo (www.naphill.org) kot neprofitno izobraževalno inštitucijo, čigar poslanstvo je nadaljevati z njegovo filozofijo vodenja, samomotivacije in individualnega dosežka.   

Napoleon Hill 

Napoleon Hill (1883 - 1970) je bil ameriški avtor samopomoči. Najbolj je znan po svoji knjigi Z idejo do bogastva, ki je vrščena med 10 najbolje prodajanimi knjigami za samopomoč vseh časov. Večina njegovih knjig je bila predstavljena kot razlagalna načela za dosego "uspeha". 

Pri 13 letih je Napoleon Hill začel pisati kot "gorski poročevalec", sprva za očetov časopis. Pri 17 letih je končal srednjo šolo in nadaljeval šolanje v poslovni šoli. Leta 1901 je sprejel službo in delal za odvetnika Rufusa A. Ayersa, premožnega magnata in nekdanjega generalnega državnega tožilca v Virginiji. Napoleon Hill je kmalu zapustil službo in se vpisal na pravno šolo, vendar je zaradi finančne stiske ni dokončal. Kasneje v življenju je Hill uporabljal naziv "odvetnik", čeprav njegova uradna biografija ugotavlja, da ni podatkov o tem, da je dejansko opravljal pravne storitve. 

Leta 1907 se je Napoleon Hill v Alabamo in soustanovil družbo Acree-Hill Lumber Company. Maja leta 1909 pa se je preselil v Washington D.C. in ustanovil  Automobile College of Washington, kjer je študentom naročil, naj delajo in prodajajo avtomobile. 

Junija 1910 se je Napoleon Hill poročil s Florence Elizabeth Horner. Paru se je prihodnje leto rodil prvi otrok, James, leta 1912 drugi otrok, Napoleon Blair in leta 1918 še tretji otrok, David. 

Napoleon Hill se je kasneje z družino preselil v zahodni Virginijo, pozneje pa so se preselili v Chicago, kjer je Napoleon Hill sprejel službo na univerzi LaSalle Extension.

Septembra 1915 je Napoleon Hill ustanovil in deloval kot dekan nove šole v Chicagu, George Washington Institute of Advertising. V šoli je poučeval načela uspeha in samozavesti. 

Izdal je je več osebnih revij, med njimi Hill's Golden Rule in Napoleon Hill's Magazine. Leta 1922 je Napoleon Hill ustanovil tudi Intra-Wall Correspondence School, dobrodelno fundacijo, ki je bila namenjena zagotavljanju poučnega gradiva zapornikom v Ohiu. 

Leta 1928 se je Napoleon Hill preselil v Philadelphijo in objavil osem del z naslovom Zakon o uspehu. Knjiga je bila njegov prvi večji uspeh, ki je omogočil Hillu razkošen življenjski slog. V naslednjih nekaj letih je Hill potoval po državi. 

Leta 1935 ste se Florence in Napoleon Hill ločila. 

Svojo najbolj prodajano knjigo Z idejo do bogastva je Napoleon Hill objavil leta 1937, s pomočjo takratne žene Rose. 

Napoleon Hill je med temelje svoje filozofije uspeha opredelil svobodo, demokracijo, kapitalizem in harmonijo. Zatrdil je, da brez teh temeljev veliki osebni dosežki ne bi bili mogoči. Do osebnih dosežkov pa morajo bralci priti sami. Poudaril je: »Če si resnično tako zelo želite denar, ne boste imeli težav prepričati se, da ga boste pridobili. Cilj je, da si želite denar in da ste tako odločni, da se boste prepričali, da ga boste imeli ... Morda veste, da nikoli ne morete imeti bogastva v velikih količinah, če se ne potrudite. Če usklajeno sodelujete z drugimi posamezniki ali skupinami posameznikov in tako ustvarjate vrednost in korist tudi za njih, boste ustvarili trajnostni dosežek.« 

Pojem »določiti glavni namen« je Napoleon Hill ljudem predstavil kot izziv, da se bodo vprašali: "V kaj resnično verjamem?" Po besedah Hilla je imelo 98% ljudi malo trdnih prepričanj, zaradi česar je uspeh malo verjeten. 

Kasneje v življenju je Napoleon Hill trdil, da je bila prelomna točka njegovega življenja leta 1908 opravljen razgovor z Andrejem Carnegiejem. Carnagie ga je izzval, naj intervjuja bogate ljudi, da bi odkril preprosto formulo za uspeh. To je Napoleon Hill tudi storil in opravil intervjuje s številnimi uspešnimi ljudmi tistega časa. 

Med letoma 1952 in 1962 je Napoleon Hill poučeval svojo filozofijo osebnih dosežkov - predavanja o znanosti o uspehu . 

Njegove največje uspešnice: Z idejo do bogastva!, Motivacijski načrt Napoleona Hilla, Ključi do uspeha Napoleona Hilla in Bogastvo in notranji mir

NAPOLEON HILL FUNDACIJA 

VIDEO POSNETKI Z GOVORI NAPOLEONA HILL NA YOUTUBE-u 

CITATI NAPOLEONA HILLA: 

  • »Karkoli si um lahko zamisli in verjame, lahko doseže.« 
  • »Ne čakajte. Čas nikoli ne bo pravi.« 
  • »Edina omejitev je tista, ki si jo človek sam postavi v umu.« 
  • »Brez dvoma je najpogostejša človekova slabost, da dopusti, da podleže negativnim vplivom drugih ljudi.« 
  • »Vsak posameznik je postal, kar je, zaradi svojih prevladujočih misli in želja.«

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani