Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Narava zdravi in popravi

Na zalogi
SKU
978-961-7050-01-1
Dodaj v primerjavo
Cena 24,90 €

Čudovito napisan prikaz osnovnih načel človekovega življenja, podprt z dokazi iz biologije, psihologije in medicine.

Dodaj na seznam želja

Narava

Smela raziskava o obnovitveni moči narave izpod peresa nagrajene avtorice!

Pesniki in filozofi že stoletja povzdigujejo dobre učinke sprehoda po gozdovih.

Beethoven je črpal navdih pri skalah in drevesih, Wordsworth je koval verze, medtem ko je pohajkoval po vresiščih, Tesla pa je zasnoval elektromotor med obiskom parka.

Ponovni vznik poročil o krepilnih učinkih narave je Florence Williams vzbudil tolikšno zanimanje, da je sklenila zbrati znanstvene izsledke, da ima narava ugodene vpliv na naše možgane.

 V tem poučnem in zanimivem poročilu se Williamsova poglobi v najsodobnejše raziskave, ko odpotuje v blagodišeče cipresne gozdove v Južni Koreji, kjer se seznani z logarji in njihovimi programi »gozdnega zdravljenja«, se poda čez zeleno gričevje Škotske in tam izve za »ekoterapevtski« pristop k zdravljenju duševno obolelih, se nato pridruži iraškim vojnim veterankam, ki trpijo za posttravmatsko stresno motnjo, na njihovi plovbi po divjih vodah Idaha, in obišče gore v zahodni Virginiji, kjer odkrije, kako bivanje na prostem pomaga otrokom z motnjo ADHD.

Narava zdravi in popravi nazorno prikaže, da je naša vez z naravo veliko pomembnejša za naše umske sposobnosti, kot pa si predstavljamo, ter da celo kratki odmerki v živem svetu naravnega okolja lahko izboljšajo našo ustvarjalnost in razpoloženje.

Avtorica v probojnem in duhovitem zapisu prikaže, da čas preživet v naravi ni razkošje, temveč je bistven za naš človeški obstoj.

V sedanji dobi, ko se ljudje vse bolj zapiramo med štiri stene, so ti pogledi – in z njimi povezani odgovori – aktualnejši kot kdaj koli prej.

Narava zdravi in popravi je njena druga, kritiško zelo hvaljena knjiga, v kateri je zbrala znanstvene in druge dokaze z vsega sveta v prid tezi, da narava blagodejno vpliva na človekovo življenje in njegovo zdravje.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-7050-01-1
Leto izdaje 2018
Število strani 367
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal UMco
Avtor Florence Williams
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Narava zdravi in popravi
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Narava zdravi in popravi

Cena 24,90 €