V vrečki ni artiklov.
Narava zdravi in popravi

Narava

Smela raziskava o obnovitveni moči narave izpod peresa nagrajene avtorice!

Pesniki in filozofi že stoletja povzdigujejo dobre učinke sprehoda po gozdovih.

Beethoven je črpal navdih pri skalah in drevesih, Wordsworth je koval verze, medtem ko je pohajkoval po vresiščih, Tesla pa je zasnoval elektromotor med obiskom parka.

Ponovni vznik poročil o krepilnih učinkih narave je Florence Williams vzbudil tolikšno zanimanje, da je sklenila zbrati znanstvene izsledke, da ima narava ugodene vpliv na naše možgane.

 V tem poučnem in zanimivem poročilu se Williamsova poglobi v najsodobnejše raziskave, ko odpotuje v blagodišeče cipresne gozdove v Južni Koreji, kjer se seznani z logarji in njihovimi programi »gozdnega zdravljenja«, se poda čez zeleno gričevje Škotske in tam izve za »ekoterapevtski« pristop k zdravljenju duševno obolelih, se nato pridruži iraškim vojnim veterankam, ki trpijo za posttravmatsko stresno motnjo, na njihovi plovbi po divjih vodah Idaha, in obišče gore v zahodni Virginiji, kjer odkrije, kako bivanje na prostem pomaga otrokom z motnjo ADHD.

Narava zdravi in popravi nazorno prikaže, da je naša vez z naravo veliko pomembnejša za naše umske sposobnosti, kot pa si predstavljamo, ter da celo kratki odmerki v živem svetu naravnega okolja lahko izboljšajo našo ustvarjalnost in razpoloženje.

Avtorica v probojnem in duhovitem zapisu prikaže, da čas preživet v naravi ni razkošje, temveč je bistven za naš človeški obstoj.

V sedanji dobi, ko se ljudje vse bolj zapiramo med štiri stene, so ti pogledi – in z njimi povezani odgovori – aktualnejši kot kdaj koli prej.

Narava zdravi in popravi je njena druga, kritiško zelo hvaljena knjiga, v kateri je zbrala znanstvene in druge dokaze z vsega sveta v prid tezi, da narava blagodejno vpliva na človekovo življenje in njegovo zdravje.

978-961-7050-01-1 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/n/a/narava_zdravi_in_popravi.jpg 978-961-7050-01-1
24.9 EUR 2021-10-01 Zaloga: Na zalogi

Narava zdravi in popravi

Narava zdravi in popravi Florence Williams

Zakaj narava pripomore, da smo srečnejši, ustvarjalnejši in bolj zdravi

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 124 zlatnikov = 1,24 €.
Čudovito napisan prikaz osnovnih načel človekovega življenja, podprt z dokazi iz biologije, psihologije in medicine.
Cena: 24,90 €

Podrobnosti artikla Narava zdravi in popravi

ISBN 978-961-7050-01-1
Leto izdaje 2018
Število strani 367
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba UMco
Avtor Florence Williams

O avtorju Narava zdravi in popravi

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Narava zdravi in popravi

Oglejte si tudi