Ali ste vedeli, da čaj iz bazilike redči kri vsaj tako učinkovito kot zdravila?Ali ste vedeli, da 15 gramov peteršilja vsebuje toliko antioksidantov kot dve jabolki?

Naravno zdravljenje velja za nežno in neinvazivno. Ljudje, ki se ukvarjajo z naravnim zdravljenjem, pogosto govorijo o energiji avre, ki seva iz človeškega telesa v več barvah. Vse barve po njihovem mnenju tvorijo avrično polje, naravno zdravljenje pa pomeni, da naj bi bile barve avre prosojne in sijoče, kadar je nekdo zdrav, če pa ni, pa so barve videti bolj blede. Nekateri, ki se ukvarjajo z naravnim zdravljenjem, govorijo tudi o čakrah oziroma energijskih središčih okoli fizičnega telesa, ki so povezane s konkretnim delom telesa.


Klasična definicija naravnega zdravljenja je, da gre za eklektično obliko alternativne medicine, ki trdi, da ustvarja in obnavlja zdravje in dobro počutje preko prehrane, gibanja in najrazličnejših oblik zdravljenja alternativne medicine. Na voljo so različne oblike naravnega zdravljenja (naravno zdravljenje raka, oči, artritisa, alergije, sladkorne bolezni, diabetesa, holesterola, jeter, ledvic, črevesja, bronhitisa..), ljudje pa se tudi odločajo, ali bodo uporabili naravno zdravljenje za konkretno bolezen ali za celovito zdravje.

V osnovi gre naravno zdravljenje z roko v roki z alternativno medicino, kar pomeni, da gre za tehnike izven klasične medicine. Ljudje pri naravnem zdravljenju najpogosteje posegajo po homeopatiji (uporaba spojin, zaradi katerih je nekdo zbolel, ki se nato razredči z vodo, v majhnih odmerkih naj bi te okrepile imunski sistem), naturopatiji (ki trdi, da se lahko telo zdravi in ohranja s pomočjo najrazličnejšimi naravnimi oblikami zdravljenja, kot so prehrana, gibanje in drugo), akupunkturi (tehniki naravnega zdravljenja, pri katerih se v telo na točne točke vnašajo tanke igle, ki naj bi blažile bolečine), zeliščni medicini (ki se poslužuje rastlin in rastlinskih izvlečkov) in reikiju (duhovni praksi polaganja rok, ki po mnenju izvajalcev kanalizira zdravilno univerzalno energijo skozi dlani v klienta).

Nekatere tehnike naravnega zdravljenja izhajajo iz določenih religij, metafizičnih in duhovnih konceptov. Določene izhajajo iz starejših medicinskih tradicij, spet druge so nastale v zadnjem času. Danes se pa najbolj ljudje poslužujejo predvsem za naravno zdravljenje raka.

V knjižni rubriki  naravno zdravljenje priporočamo knjige: Čaji dobre misli Terezije Nikolčič - 101 zelišče za ljudi in živali, Menopavza - začetek novega življenja, Konec zgage in ostalih želodčnih težav,  Nad težave s prostato, Ljudski zdravnik: Koristni nasveti za zdravje, Zdravilna zelišča, Konec zgage, Kako znižati visok krvni tlak, Alergije, Vsakodnevni stres, Otroške bolezni, Negovanje diha - Laocejeva šola, Zdravje iz božje lekarne.


Naravno zdravljenje

X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-12 od 72

na stran
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-12 od 72

na stran
Nastavi padajočo smer
Back to Top