Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Naš planet - Globalno segrevanje - Dokazi

Na zalogi
SKU
9836
Dodaj v primerjavo
Vroča cena 8,99 €
Prihranek 6,00 € (-40.03%)
Redna cena 14,99 €
Knjiga Naša zemlja se ukvarja s podnebnimi spremembami. Na zelo razumljiv način je opisano, kako bodo podnebne spremembe prizadele ljudi, navaja dejstva o naraščanju globalnih temperatur skozi čas in natančno popisuje vzroke, ki so do tega pripeljali. Znanstveno natančno, a razumljivo je opisano, kako in kje nastajajo toplogredni plini in kako učinkujejo; enako so na razumljiv način opisani kemijski procesi, ki uničujejo ozon ter nevarnosti, ki zaradi ozonske luknje pretijo človeštvu. Navedene so ugotovitve številnih znanstvenih študij o posledicah podnebnih sprememb v naslednjih desetletjih – sušah in poplavah, zmanjševanju kmetijskih pridelkov in socialnih pretresih, ki jih bodo podnebne spremembe sprožile po svetu. Temeljito je obdelan Kjotski protokol, njegova vsebina, način delovanja, zakaj ga Združene države in Avstralija ne ratificirata, ter kakšno je stališče Kitajske do zmanjševanja izpustov toplogrednih plinov. Študija Nicka Sterna se ukvarja z gospodarskimi vidiki podnebnih sprememb. Knjiga ima izjemno bogato slikovno opremo - poleg grafov, diagramov in ilustracij je v njej množica odličnih posnetkov, ki prikazujejo posledice segrevanja in podnebnih sprememb.
Dodaj na seznam želja

Knjiga Naša zemlja se ukvarja s podnebnimi spremembami. Na zelo razumljiv način je opisano, kako bodo podnebne spremembe prizadele ljudi, navaja dejstva o naraščanju globalnih temperatur skozi čas in natančno popisuje vzroke, ki so do tega pripeljali. Znanstveno natančno, a razumljivo je opisano, kako in kje nastajajo toplogredni plini in kako učinkujejo; enako so na razumljiv način opisani kemijski procesi, ki uničujejo ozon ter nevarnosti, ki zaradi ozonske luknje pretijo človeštvu. Navedene so ugotovitve številnih znanstvenih študij o posledicah podnebnih sprememb v naslednjih desetletjih – sušah in poplavah, zmanjševanju kmetijskih pridelkov in socialnih pretresih, ki jih bodo podnebne spremembe sprožile po svetu. Temeljito je obdelan Kjotski protokol, njegova vsebina, način delovanja, zakaj ga Združene države in Avstralija ne ratificirata, ter kakšno je stališče Kitajske do zmanjševanja izpustov toplogrednih plinov. Študija Nicka Sterna se ukvarja z gospodarskimi vidiki podnebnih sprememb.
Knjiga ima izjemno bogato slikovno opremo - poleg grafov, diagramov in ilustracij je v njej množica odličnih posnetkov, ki prikazujejo posledice segrevanja in podnebnih sprememb.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-251-041-1
Leto izdaje 2007
Število strani 176
Dimenzije 27,8 x 31,7
Izdal Tehniška založba Slovenije
Avtor Peter Murray
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Naš planet - Globalno segrevanje - Dokazi
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Naš planet - Globalno segrevanje - Dokazi

Vroča cena 8,99 €
Prihranek 6,00 € (-40.03%)
Redna cena 14,99 €