Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Ne dotikaj se me

Na zalogi
SKU
978-961-6717-45-8
Dodaj v primerjavo
Cena 18,90 €
Dodaj na seznam želja

O čem govorimo, ko govorimo o ljubezni? Roman svoj odgovor išče v razburkani pripovedi s fragmenti in pismi protagonista. 
Avtor pravi: “Ljubezen, ki jo lahko upovemo v romanu, je vedno zgodba. V tem romanu pa gre za izpoved, za katero sem se neprestano boril, da bi ne bila preveč cinična in ne preveč cukrasta. Ko sem pisal, sem ugotavljal, da pišem zgodbo odpovedi, o umiku, o frustraciji, ki pa je simetrični akt ljubezni. Ta roman je odpoved, je pripoved o samokaznovanju. Ljubezen v zgodbi, v romanu, bi naj bila ravno nekaj nasprotnega, nagrada, sreča, akcija v sreči. Ali je to možno? Vsaka izpoved v tem smislu bi učinkovala bedasto. Če bi hotel, bi to lahko napisal.” 

Dušan Merc je predvsem avtor romanov in kratkih zgodb, znan pa je tudi po svojih kolumnah in ostrih stališčih do vprašanj vzgoje in izobraževanja. Njegovi romani so ga nekajkrat uvrstili med finaliste za nagrado Kresnik, njegove kratke zgodbe pa med nominirance nagrade Fabula. Zbirka kratkih zgodb Akacijev drevored (LUD Literatura) mu je prinesle tudi nominacijo za nagrado Prešernovega sklada. 

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6717-45-8
Leto izdaje 2010
Število strani 161
Dimenzije 14,0 x 20,0
Vezava Mehka
Izdal LUD Literatura
Avtor Dušan Merc
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Ne dotikaj se me
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Ne dotikaj se me

Cena 18,90 €