Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Ne stopajte več po prstih

Na zalogi
SKU
9789619313404
Dodaj v primerjavo
Cena 27,80 €

Nič več stopajoč po prstih, temveč odločno, jasno in glasno nam Randi Kreger in Paul T. Mason predstavita MOM, mejno osebnostno motnjo.

Dodaj na seznam želja

MOM

Je odnos z vašim bližnjim poln preobratov, nihanj iz ene skrajnosti v drugo? Imate občutek, da z vami manipulirajo in vam lažejo? Se bojite nenadnih izbruhov jeze, neracionalnega obtoževanja, čustvenega izsiljevanja ali podobnih dejanj, s katerimi vas poskuša bližnji prisiliti, da počnete to, kar od vas zahteva ali pričakuje? Ste krivi za vse, kar gre v odnosu narobe in se počutite pretirano odgovorni zanj ali zanjo? 

Imate občutek, da morate ves čas »hoditi po prstih«, da bi se izognili naslednjemu izbruhu? Če ste kaj od tega že doživeli, potem obstaja možnost, da ima vaš bližnji mejno osebnostno motnjo ali pa značajske poteze, ki so tej motnji podobne.

S pomočjo knjige Ne stopajte več po prstih boste lažje razumeli  vašega bližnjega in sami sebe. Naučili se boste postavljati meje, način učinkovite komunikacije in kup drugih veščin, ki vam bodo pomagale, da boste izboljšali vajin odnos in lažje izstopili iz čustvenih viharjev, ki jih lahko povzroči mejna osebnostna motnja, tako tistim, ki zaradi nje trpijo, kot njihovim bližnjim. 

Knjiga vam bo pomagala da:

- Boste našli smisel v kaosu, ki vas obdaja

- Se boste lahko postavili zase in uveljavili svoje potrebe

- Boste zmanjšali  konflikte in prepire

- Boste zaščitili sebe in druge pred težavnim vedenjem vašega bližnjega

Dolgo pričakovani slovenski prevod uspešnice Stopp Wallking on Eggshells – How to take your life back when someone you care about has borderline personality disorder.

Ne stopajte več po prstih! Je odnos z vašim bližnjim podoben vožnji na vlakcu smrti, poln preobratov, nihanj iz ene skrajnosti v drugo, prefinjenih manipulacij? Vas je bližnji priklenil nase, istočasno pa vas ves čas odriva stran? Se bojite nenadnih izbruhov jeze, neracionalnega obtoževanja, groženj s samomorom, čustvenega izsiljevanja ali podobnih dejanj, s katerimi vas poskuša bližnji prisiliti, da počnete to, kar od vas zahteva ali pričakuje? Ste krivi za vse, kar gre v odnosu narobe in se počutite pretirano odgovorni zanj ali zanjo?

Če ste kaj od tega že doživeli, potem obstaja možnost, da ima vaš bližnji mejno osebnostno motnjo (MOM). Ta zelo pogosta in kompleksna motnja je v tujini že zelo prepoznana, pri nas pa o njej ne vemo skoraj ničesar. Ker je ena od njenih bistvenih značilnosti, da zelo škodljivo vpliva na medsebojne odnose, se lahko zaradi tega otroci, starši, partnerji, prijatelji, sodelavci leta in leta znajdejo ujeti v “mejnem” svetu svojega bližnjega, ne da bi sploh razumeli, kaj se z njimi in njihovimi bližnjimi dogaja. Posledice so lahko hude na vseh področjih življenja.

Knjiga, ki sta jo napisala Randi Kreger, ustanoviteljica internetne skupnosti BPD Central in psihoterapevt Paul T. Mason vam bo na preprost, zanimiv in strokoven način pomagala, da boste končno razumeli obnašanje vašega bližnjega in našli smisel v kaosu, ki vas obdaja. V njej se prepletajo tudi številne zgodbe, tako tistih oseb, ki imajo MOM, kot njihovih bližnjih, ponuja pa tudi mnogo strategij, s katerimi boste lahko postavili meje nemogočim zahtevam in pričakovanjem vašega bližnjega, zmanjšali konfliktne situacije, izstopili iz čustvenih viharjev ter ponovno obvladovali svoje življenje.

Knjiga je lahko v veliko pomoč tudi tistim, ki so se kako drugače znašli v težavnih in zapletenih odnosih, četudi njihovi bližnji niso diagnosticirani z MOM. »Mejni« namreč občutijo ista čustva in počnejo iste stvari, kot ostali ljudje. Razlika je v le v tem, da jih občutijo bolj intenzivno, delujejo na bolj ekstremen način in imajo težave z obvladovanjem svojih čustev in svojega vedenja.

Ob slovenskem prevodu knjige Stop Wallking on Eggshells. Kaj reči ob prvi knjigi o mejni osebnostni motnji v slovenskem jeziku? Kaj reči ob knjigi, ki odpira in ozavešča tako kompleksno in razširjeno motnjo? V resnici bi bile dovolj že naslednje tri besede: Končno! Super! Preberite! Tisti, ki boste prebrali knjigo, ali tisti, ki ste se (predvsem kot svojci) že soočali z mejno osebnostno motnjo, veste oz. boste vedeli, zakaj so te tri besede dovolj.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789619313404
Leto izdaje 2015
Število strani 306
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal Chiara
Avtor Paul T. Mason, Randi Kreger
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Ne stopajte več po prstih
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Ne stopajte več po prstih

Cena 27,80 €