Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Ne živite od laži

Na zalogi
SKU
978-961-04-0825-3
Dodaj v primerjavo
Cena 34,90 €

Zakaj trenutno dogajanje ameriške priseljence iz držav nekdanjega sovjetskega bloka spominja na čas, ko se je komunizem prvič pojavil na Češkoslovaškem?

Dodaj na seznam želja

Rod Dreher, ameriški pisatelj, publicist, urednik in novinar, je v tej odmevni knjigi zbral pričevanja krščanskih pričevalcev in disidentov iz vzhodne Evrope, ki so trdno vztrajali ob preganjanju totalitarnih režimov sovjetskega tipa in preživeli. Naslov knjige je navdihnil poziv Aleksandra Solženicina, ruskega pisatelja, Nobelovca in disidenta, ruskemu narodu – tik pred izgonom iz Sovjetske zveze je svoje sodržavljane namreč pozval, naj »ne živijo od laži«.

Toda kaj pomeni živeti od laži? To pomeni, je zapisal Solženicin, »sprejemati brez ugovarjanja vse neresnice (in vso propagando), za katere je država svoje državljane prisilila, da so nanje pristali (ali vsaj, da jim niso nasprotovali), če so le hoteli mirno preživeti v totalitarnem režimu.« Trdi totalitarizem nas s terorjem primora, da se odpovemo svobodi svoje vesti; orodje mehkega totalitarizma, ki se dandanes širi po zahodnem svetu, pa so obljube zabave, užitka in udobja. Avtor kristjane ob teh izzivih spodbuja k utrditvi stališč po načelu GLEJ (prepoznaj resnost položaja), PRESODI (glede na svoje krščansko prepričanje), DELUJ (za obrambo resnice).

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-04-0825-3
Leto izdaje 2021
Število strani 232
Dimenzije 15,3 x 23,0
Vezava Trda
Izdal Družina
Avtor Rod Dreher
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Ne živite od laži
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Ne živite od laži

Cena 34,90 €