Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Nerazumno vedenje

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
9789617050318
Dodaj v primerjavo
Cena 26,90 €

Najboljša poslovna knjiga po izboru Forbesa in Economista! Dobitnik Nobelove nagrade za ekonomijo 2017. Knjiga je unikatno izviren knjižni preplet psihologije in ekonomije, ki krojita posameznikov svet in njegovo okolje nasploh.

Dodaj na seznam želja

Richard H. Thaler

Najboljša poslovna knjiga po izboru Forbesa in Economista! Dobitnik Nobelove nagrade za ekonomijo 2017.

Nobelov nagrajenec Richard H. Thaler v odmevni knjigi Nerazumno vedenje predstavi razvoj ideje, ki leži v srcu njegovega raziskovalnega dela: medtem ko so podjetja in javne institucije desetletja izhajale iz predpostavke, da so ljudje predvidljivi posamezniki z racionalnimi odločitvami, ki se ves čas odločajo tako, da maksimirajo svoje ekonomske koristi, Richard H. Thaler pokaže, da temu še zdaleč ni tako. S številnimi raziskavami, v katerih kombinira psihologijo in ekonomijo, avtor dokazuje, da so ljudje pri svojem odločanju v vsakdanjem življenju in na delovnem mestu ves čas nagnjeni k napakam in nelogičnim zaključkom.

Vedenjske (samo)analize so ključnega pomena za vsakega posameznika (če ta želi izboljšati odločitve v svojem življenju) pa seveda tudi v podjetjih in javnih institucijah. S tem ko Richard H. Thaler povezuje nedavna odkritja v znanstveni psihologiji s praktičnim razumevanjem vedenja, bralcu razjasni modele človekovega odločanja v vse bolj zapletenem in z vse več informacijami obloženem svetu. Ob tem tudi pokaže, kako vedenjska ekonomska analiza spreminja naš pogled na svet, od odločanja v domačem okolju do vključevanja sodobnih disruptivnih podjetij v naše življenje.

Nerazumno vedenje je unikatno izviren knjižni preplet psihologije in ekonomije, ki krojita posameznikov svet in njegovo okolje nasploh.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617050318
Leto izdaje 2019
Število strani 525
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal UMco
Avtor Richard H. Thaler
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Nerazumno vedenje
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Nerazumno vedenje

Cena 26,90 €