Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Nesreča in resnične potrebe

Na zalogi
SKU
978-961-274-204-1
Dodaj v primerjavo
Cena 15,99 €
Nesreča in resnične potrebe je večplastna, duhovita in mestoma kruta proza, ki govori o tanki črti med življenjem in stripom, Balkanom in neoliberalnim Zahodom, nesrečo in resničnimi potrebami. Delo Ivančice Đerić je bilo nominirano za prestižno srbsko Ninovo nagrado za najboljši roman, ponaša pa se še z lovoriko Biljane Jovanović in nominacijo za nagrado Meše Selimovića.
Dodaj na seznam želja

Nesreča in resnične potrebe je večplastna, duhovita in mestoma kruta proza, ki govori o tanki črti med življenjem in stripom, Balkanom in neoliberalnim Zahodom, nesrečo in resničnimi potrebami. Romaneskna pripoved o različnih likih in usodah potegne bralca v vrtinec zgodovine in družinske nesreče, od humornih do tragičnih dogodkov, od ljubezni do izdaje. 

Začetek vojne leta 1992 prekine kariero mlade jugoslovanske striparke Une. Njeno avtorsko delo Kunta Kinte živi na Balkanu kot dnevnik nekega mesta, generacije in časa. Nedolžen plakat sproži plaz dogodkov, ki se razrešijo dvajset let pozneje v Vancouvru. S pojavom mladega Erosa iz Tromolka se nedokončani strip preteklega znova odpre in vsi udeleženci poprejšnjih dogodkov poskušajo pojasniti nepričakovano preteklost, s čimer dokončajo grotesken balkanski strip.

Delo Ivančice Đerić je bilo nominirano za prestižno srbsko Ninovo nagrado za najboljši roman, ponaša pa se še z lovoriko Biljane Jovanović in nominacijo za nagrado Meše Selimovića. 

Telo Ivančice Đerić je nedvomno v Kanadi, njen duh pa je kljub prisilnemu pobegu telesa ostal v nekem izginulem prostoru, v nekem minulem času. To trpko življenjsko izkušnjo pisateljica pretaka v zgodbe vedrega pesimizma, smešna in žalostna hkrati, Ivančica piše o ujetosti med včeraj in danes. Včeraj njene junake preganja, danes jim uhaja, jutri je pa tako ali tako območje znanstvene fantastike.
- Goran Vojnović

... ker je z romanom Ðerićeve tako kot s pelinkovcem, ki ga pije njena protagonistka - prija, čeprav je grenak.
- Gaja Kos, Nedelo

V Sisku rojena Đerićeva, ki danes živi v Torontu, z lahkotnim in pronicljivim zamahom pripoveduje tudi zgodbo neke generacije.
- Tjaša Razdevšek, TV Slovenija

Jugoslavija, moja dežela iz stripa.
- Zdenko Matoz, Delo

Romaneskna pripoved, prepletena skozi strip, ki da delu drugo, navidezno lahkotno perspektivo, je tako po Vojnovićevem mnenju poskus predstavitve avtoričine osebne zgodbe.
- STA

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-274-204-1
Leto izdaje 2014
Število strani 352
Dimenzije 12,5 x 19,8
Vezava Mehka
Izdal Sanje
Avtor Ivančica-Ivana Đerić
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Nesreča in resnične potrebe
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Nesreča in resnične potrebe

Cena 15,99 €