Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Nevarnosti v gorah

Ni več v prodaji
SKU
961-6156-53-5
Cena 32,50 €
Dodaj na seznam želja

Knjiga svari planinca pred vsem, kar se mu lahko pripeti slabega v gorah. Opisani so dogodki, posledice, tudi nekaj sodnih epilogov in ugotovitev o objektivnih in subjektivnih vzrokih nesreč. Besedilo spremlja skoraj 300 odličnih slik.

Padec, zdrs, strela, nepripravljenost ali pretirana samozavest, neznanje prizadetih, vremenske razmere, slaba oprema in še sto drugih vzrokov nesreč so po vsem svetu povzročitelji poškodb, smrti in škode. Tipični so za gorski svet in za ljudi, ki se tjakaj odpravljajo ne glede na njihov namen ali narodnost. Spričo tega nas med branjem ne bi smelo motiti, če se opisano ne dogaja pri nas, ampak v glavnem po nemških in avstrijskih hribih. Primeri se lahko kjerkoli v gorah, v tem je bistvo in univerzalnost priročnika na to temo.

Gre za dogodke, za točno in objektivno opredelitev. In za nauk, ki ga iz tega opisa pridobi bralec, ne glede na to, kje živi. Slovenski planinci dandanes hodijo, plezajo, smučajo in utirajo pristope na gore vsega sveta in prav tam poleg uspešnih podvigov doživljajo tudi marsikaj bridkega, še zlasti v okoljih, ki jih v naših gorah niso vajeni.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 961-6156-53-5
Leto izdaje 2004
Število strani 271
Dimenzije /
Izdal Planinska založba Slovenije
Avtor Schubert Pit
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Nevarnosti v gorah
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Nevarnosti v gorah

Cena 32,50 €