V vrečki ni artiklov.
Neverjetna leta - Priročnik za reševanje težav, namenjen staršem otrok, starih od 2 do 8 let

Otroci se v različnih vsakodnevnih življenjskih situacijah odzivajo na načine, s katerimi v času odraščanja velikokrat preizkušajo meje svojega okolja, ter pridobivajo želeno pozornost staršev in drugih odraslih v njihovem okolju. Knjiga Neverjetna leta, starševski priročnik za vzgojo otrok, starih od 2 do 8 let, se posveča spodbujanju in razvijanju otroških socialnih in čustvenih kompetenc za dvig njihove uspešnosti v šoli in drugod.

Mnogi otroci predstavljajo zaradi svojih osnovnih značajskih potez (kot so npr. družabnost, zadržanost itn.), hiperaktivnosti in impulzivnega vedenja za starše velik vzgojni izziv. Neverjetna leta, večkrat ponatisnjen in v praksi preizkušen priročnik priznane ameriške klinične psihologinje dr. Carolyn Webster-Stratton, prinaša staršem s konkretnimi primeri in napotki čvrsto oporo pri vzgoji njihovih otrok. S pomočjo priročnika bodo spoznali, kako z ustreznimi strategijami spodbuditi otrokove socialne, čustvene in učne kompetence, ter se seznanili z vzgojnimi metodami, s katerimi lahko zmanjšajo vedenjske težave otrok ali morda preprečijo njihov nastanek.

V vzgojnem priročniku Neverjetna leta najdete učinkovite odgovore tudi na naslednja pereča starševska vprašanja:

- kako otroku pomagati, da se bo znal soočati s svojimi čustvi in jih uravnavati;
- kako vzpodbujati razvoj otrokovih socialnih veščin in sklepanja prijateljstev;
- kako sodelovati z otrokovimi učitelji na način, ki bo spodbujal otrokovo socialno in učno uspešnost;
- kako otroka skozi igro in interaktivno branje vzpodbujati in učiti branja ter
- kako krepiti pozornost, socialno kompetentnost in vztrajnost nemirnih in hiperaktivnih otrok.
 

Carolyn Webster-Stratton je klinična psihologinja, profesorica in direktorica Klinike za starševstvo Univerze Washington in dobitnica prestižne nagrade za znanstvene dosežke, ki jo podeljuje ameriški Nacionalni inštitut za duševno zdravje. Je avtorica serije programov Incredible years za starše, otroke in učitelje ter avtorica številnih knjig, strokovnih poglavij in znanstvenih člankov s področja zdravljenja agresivnosti mlajših otrok. Priročnik Neverjetna leta je rezultat njenega četrtstoletnega raziskovalnega dela z več kot tri tisoč družinami. Dr. Carolyn Webster-Strattonova živi v Seattlu z možem Johnom, s katerim sta starša dvema odraslima otrokoma.

»Odličen priročnik za vse, ki želijo pomoč ali podporo pri vzgoji svojih otrok.« dr. Marija Anderluh, dr. med., vodja Službe za otroško psihiatrijo na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana

9789616954693 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/u/n/untitled_1.jpgdddd.jpg 9789616954693
25 EUR 2020-12-01 Zaloga: Na zalogi

Neverjetna leta - Priročnik za reševanje težav, namenjen staršem otrok, starih od 2 do 8 let

Neverjetna leta - Priročnik za reševanje težav, namenjen staršem otrok, starih od 2 do 8 let Carolyn Webster-Stratton

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 125 zlatnikov = 1,25 €.
Otroci se v različnih vsakodnevnih življenjskih situacijah odzivajo na načine, s katerimi v času odraščanja velikokrat preizkušajo meje svojega okolja, ter pridobivajo želeno pozornost staršev in drugih odraslih v njihovem okolju. Knjiga Neverjetna leta, starševski priročnik za vzgojo otrok, starih od 2 do 8 let, se posveča spodbujanju in razvijanju otroških socialnih in čustvenih kompetenc za dvig njihove uspešnosti v šoli in drugod. Mnogi otroci predstavljajo zaradi svojih osnovnih značajskih potez (kot so npr. družabnost, zadržan...
Cena: 25,00 €

Podrobnosti artikla Neverjetna leta - Priročnik za reševanje težav, namenjen staršem otrok, starih od 2 do 8 let

ISBN 9789616954693
Leto izdaje 2016
Število strani 418
Dimenzije 21,0 x 15,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba UMco
Avtor Carolyn Webster-Stratton

O avtorju Neverjetna leta - Priročnik za reševanje težav, namenjen staršem otrok, starih od 2 do 8 let

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

Anonimen

Objavljeno 29.05.2018

Gre za drugačen pogled na vgojo. Starši smo

Gre za drugačen pogled na vgojo. Starši smo navajeni svoje otroke opozarjat na stvari, ki jih naredijo narobe. Ko otroci neko stvar naredijo prav, tega ne opazimo oz. otroku ne povem, da smo to opazili. Avtorica zagovarja tezo, da otroci delajo stvar zato, da pritegnejo pozornost staršev. Starsi smo tisti, ki smo svoje otroke naučili, da se jim "bolj splača" biti nagajivo, saj jim takrat namenimo več pozornosti. Avtorica starše uči kako s pohvalo, vzpodbudo, socilanim in čustvenim trningom, s postavljanjem mej, rutin, pravil...ignoriranjem neprimernega vedenja...pri otroku razvijamo samozavest in z njim kfepimo dober odnos. Uporabna je za vsa obdobja.