V vrečki ni artiklov.

Nevrotična gospodinja: Humoreske

Nevrotična gospodinja: Humoreske Sonja Grizila

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 120 zlatnikov = 1,20 €.
Knjiga Nevrotična gospodinja je nastala na podlagi kolumen iz revije Jana. Kolumna je biser, ki ga tam nekje pri koncu Jane prvič odkriješ po naključju, potem pa ga nikoli več ne pozabiš prebrati. Številni bralci so priznali, da pravzaprav najprej preberejo njo, šele potem članke spredaj ... In prav nič jim ne gre zameriti, saj ima avtorica Sonja Grizila pretanjen in obenem naravnost huronski občutek za situacijsko komiko, kosmat jezik z diplomatsko mero, kar daje besedilom sočnost, ob tem so njeni zapisi miniaturne študije družinskih odnosov. 
 
Cena: 24,00 €

Podrobnosti artikla

ISBN 978-961-93519-0-1
Leto izdaje 2013
Število strani 280
Dimenzije Ne
Avtor Sonja Grizila
Vezava Trda
Izdal Tisoma s.p.
Kategorija Humor, parodija

O avtorju

 

Sonja Grizila se je med dolgoletnim novinarskim in uredniškim delom nenehno spogledovala z literaturo, ustvarila pa je bolj malo – roman Dva modra zvezka (1987) in nekaj radijskih iger. Novinarstvo je preveč požrešno, da bi puščalo še kaj energije za druge dejavnosti. Potem je leta 2000 le našla primeren ventil – v Jani, kjer je bila zaposlena, je začela objavljati humoreske pod skupnim naslovom Nevrotična gospodinja, in kmalu so si pridobile krog navdušenih bralcev. Doslej jih je ugledalo luč dneva več kot šeststo in še zmeraj nastajajo. 

Podpisane niso, saj iskrive domislice, ki so že marsikaterega bralca spravile v glasen smeh, niso povsem v sozvočju z ostrimi uvodniki in resnimi raziskovalnimi teksti, ki jih je avtorica objavljala in jih še objavlja na osrednjih straneh Jane. Tako je izbor Nevrotičnih gospodinj, ki so tukaj ponujene v branje, hkrati svojevrstno »razkritje« doslej neznane avtorice.

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Oglejte si tudi