Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Notranji svet travme

Na zalogi
SKU
9789616967358
Dodaj v primerjavo
Cena 35,00 €

Na podlagi podrobnega kliničnega materiala avtor posebno pozornost posveti vprašanjem zasvojenosti in psihosomatskih motenj pa tudi obširni temi disociacije in njene obravnave. 

Dodaj na seznam želja

Donald Kalsched

»Ponovno odkritje« telesne in spolne zlorabe otroka je znova oživilo psihiatrično zanimanje za motnje, ki izhajajo iz travmatičnih izkušenj. V Notranjem svetu travme Donald Kalsched raziskuje notranji svet sanjskih in fantazijskih podob, s katerimi se srečuje pri ljudeh, ki so pretrpeli neznosne življenjske izkušnje. Donald Kalsched notranji svet preučuje skozi prizmo nekaterih arhaičnih in značilnih sanjskih podob, ki se pojavljajo kot odziv na kritične trenutke v terapiji. Pokaže, kako lahko v ironičnem preobratu psihičnega življenja prav te podobe, ki nastanejo kot obramba selfa, postanejo škodljive in destruktivne, kar pri posamezniku povzroči nadaljnjo travmo. Zakaj in kako se to zgodi, sta vprašanji, na kateri skuša odgovoriti ta knjiga.

Jung

Na podlagi podrobnega kliničnega materiala avtor posebno pozornost posveti vprašanjem zasvojenosti in psihosomatskih motenj pa tudi obširni temi disociacije in njene obravnave. Pri tem združi Jungove poglede na travmo in ponovno opredeli klasične interpretacije jungovskih teorij.

Z osredotočanjem na arhaične obrambe selfa in mitopoetski jezik sanj in pravljic poveže teorijo in prakso Junga s sodobno teorijo objektnih odnosov in teorijo disociacije. Hkrati prikaže, kako lahko Jungovo razumevanje univerzalnih mitskih podob in izročila osvetli zdravljenje travmatiziranega pacienta. Pri travmi se razvojni prehodi, ki dajejo življenju smisel in pomen, prekinejo. Donald Kalsched vidi to kot duhovni pa tudi kot psihološki problem, v Notranjem svetu travme pa poda prepričljiv vpogled v to, kako skuša notranji samozaščitni sistem rešiti osebnega duha.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616967358
Leto izdaje 2019
Število strani 276
Dimenzije 15,0 x 23,0
Vezava Mehka
Izdal Hermes IPAL
Avtor Donald Kalsched
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Notranji svet travme
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Notranji svet travme

Cena 35,00 €