Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Nove kuharske bukve - Faksimile

Nove kuharske bukve je 160 let stara knjiga, ki ni le kuharica, ni več zgolj zbirka 200 receptov, temveč tudi dokument rodoljubnega pomena. Pozoren bralec bo opazil vrsto podrobnosti, ki bodo pričarale duha tistega časa. Ta knjiga prav "diši" po kuhinji vaše prapraprababice, predstavljate si lahko kmečko peč, kako se v njej peče kruh ali pa ognjišče, kjer nad žerjavico brbota v loncu ... Pri kuhanju bodite pozorni na sestavine, mere in teže. Kuharica je namreč pisana v starem slovenskem jeziku, ko so za merico uporabljali še unčo in funt. Tudi sladkor je danes bolj sladek kot včasih. Na koncu knjige je na voljo slovarček, ki vam bo v pomoč pri razumevanju 160 let starega slovenskega jezika. Nove kuharske bukve ali Nauk, nar boljši in nar imenitniši jedila brez posebnih stroškov perpraviti so že 6. ponatisnjene (faksimile).
Dodaj na seznam želja

Nove kuharske bukve je 160 let stara knjiga, ki ni le kuharica, ni več zgolj zbirka 200 receptov, temveč tudi dokument rodoljubnega pomena. Pozoren bralec bo opazil vrsto podrobnosti, ki bodo pričarale duha tistega časa. Ta knjiga prav "diši" po kuhinji vaše prapraprababice, predstavljate si lahko  kmečko peč, kako se v njej peče kruh ali pa ognjišče, kjer nad žerjavico brbota v loncu ...
Pri kuhanju bodite pozorni na sestavine, mere in teže. Kuharica je namreč pisana v starem slovenskem jeziku, ko so za merico uporabljali še unčo in funt. Tudi sladkor je danes bolj sladek kot včasih.
Na koncu knjige je na voljo slovarček, ki vam bo v pomoč pri razumevanju 160 let starega slovenskega jezika.

Nove kuharske bukve ali Nauk, nar boljši in nar imenitniši jedila brez posebnih stroškov perpraviti so že 6. ponatisnjene (faksimile).

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6788-49-6
Leto izdaje 2010
Število strani 340
Dimenzije 12,0 x 18,5
Izdal Avrora as
Avtor Andrej Zamejic
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Nove kuharske bukve - Faksimile
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Nove kuharske bukve - Faksimile

Cena 19,90 €