Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

O robotih in ljudeh

Na zalogi
SKU
9789610160243
Dodaj v primerjavo
Cena 24,99 €

Roboti niso več le snov znanstvene fantastike, junaki ali hudodelci v akcijskih filmih ter nemi, samodejni sestavljavci tehničnih dobrin v avtomatiziranih tovarnah – že danes so med nami tudi kot človekovi pomočniki, sogovorniki in tovariši pri igri ali raziskovanju sveta.

Dodaj na seznam želja

Umetna inteligenca

Z zamislimi pragmatičnih rešitev, ki združujejo tehnološki napredek in filozofske refleksije, želi avtorica na podlagi mitov in fantazij, ki jih obkrožajo, razložiti umetno inteligenco robotov in bralca pripraviti na jutrišnji dan s predlogi, kako naj naši prihodnji spremljevalci sledijo moralnim zapovedim. Svoja stališča jasno in preprosto ponazori s pomočjo izmišljenih zgodb, ki se dogajajo v bližnji prihodnosti, ter prikaže družbeni vpliv, ki ga bodo imeli stroji na svet daljne prihodnosti.

Kaj sploh želimo početi z umetno inteligentnimi in čustvenimi stroji v naši družbi? Kako nas bodo preoblikovali in kako bomo mi njih? Nam lahko pomagajo in kot spremljevalci, negovalci ali družinski člani izboljšajo življenje? Ali nam človeku podobni roboti obljubljajo najboljšega ali najslabšega od vseh svetov?

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789610160243
Leto izdaje 2021
Število strani 200
Dimenzije 15,7 x 23,0
Vezava Mehka
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor James Devillers
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:O robotih in ljudeh
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

O robotih in ljudeh

Cena 24,99 €