V vrečki ni artiklov.
O služkinjah, visokih petah in izgubljenih priložnostih - 2. razširjena izdaja

O služkinjah, visokih petah in izgubljenih priložnostih je zbirka esejev, ki so se avtorju izpisali v zadnjih petih letih njegovega bivanja v Sloveniji. Nekaj jih je bilo objavljenih med leti 2010-2013, v knjigi pa bodo dobili prostor predvsem novejši, neobjavljeni eseji, ki bodo avtorjeva razmišljanja in primerjavo dveh radikalno nasprotnih si svetov (mehiškega in centralno-evropskega/balkanskega) skozi analizo kulturnih, umetniških in socialno-političnih fenomenov zaokrožili v vsebinsko večplastno, zaokroženo celoto.

Pascualovi eseji prinašajo svež pogled na naš geografski, kulturni in socialno-politični prostor, saj pisatelj s posebno občutljivostjo zaznava razlike in podobnosti slovenskega prostora v primerjavi s tradicijo, izročili, literarno in politično zgodovino ostalega ibero-romanskega in mezoameriškega sveta. Slovenskemu bralcu razkrije drugačen, celo prikrit podton realnosti, ki jo živimo, skozi doživeto besedo avtorja se izpisujejo zelo žive podobe, ki pa imajo nemalokrat mračnejšo tonsko paleto, kot jo zaznavamo sami, obenem pa poleg kritičnega ogledala, ki ga postavlja in služi kot primerjalna kritika obeh družb - evropske in ameriške - vedno nakazuje možne poti obračanja ukoreninjenih miselnih in življenjskih vzorcev, ki bi nemara prinesle boljšo prihodnost na obeh koncih oceana.

9789616699525 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/o/_/o_sluskinjah_visokih_petah_in_izgubljenih_priloznostih_druga_iz.jpg 9789616699525
16 EUR 2021-08-02 Zaloga: Na zalogi

O služkinjah, visokih petah in izgubljenih priložnostih - 2. razširjena izdaja

O služkinjah, visokih petah in izgubljenih priložnostih - 2. razširjena izdaja Carlos Pascual

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 80 zlatnikov = 0,80 €.
O služkinjah, visokih petah in izgubljenih priložnostih je zbirka esejev, ki so se avtorju izpisali v zadnjih petih letih njegovega bivanja v Sloveniji. Nekaj jih je bilo objavljenih med leti 2010-2013, v knjigi pa bodo dobili prostor predvsem novejši, neobjavljeni eseji, ki bodo avtorjeva razmišljanja in primerjavo dveh radikalno nasprotnih si svetov (mehiškega in centralno-evropskega/balkanskega) skozi analizo kulturnih, umetniških in socialno-političnih fenomenov zaokrožili v vsebinsko večplastno, zaokroženo celoto. Pascualovi eseji prinašajo...
Cena: 16,00 €

Podrobnosti artikla O služkinjah, visokih petah in izgubljenih priložnostih - 2. razširjena izdaja

ISBN 9789616699525
Leto izdaje 2016
Število strani 148
Dimenzije 13,5 x 21,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba Primus
Avtor Carlos Pascual

O avtorju O služkinjah, visokih petah in izgubljenih priložnostih - 2. razširjena izdaja

Carlos Pascual

Carlos Pascual (1964) je avtor pesniških zbirk, gledališkkih iger in filmov. V Ljubljani je ustanovil Pocket Teater Studio, kjer prireja neodvisne kulturne dogodke. Leta 2015 mu je izšla odmevna zbirka esejev O služkinjah, visokih petah in izgubljenih priložnostih. V mestu ga boste nemara opazili na kolesu.

Več o Carlos Pascual

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).