Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Obleka krade zdravje

Na zalogi
SKU
978-961-6861-81-6
Dodaj v primerjavo
Cena 15,90 €

Umetna tekstilna vlakna, kot so najlon, spandeks in teflon, so nadomestila bombaž, volno in svilo šele v zadnjih šestdesetih letih. V tem času je porasla neplodnost, vse več je bolezni dihal, več je kontaktnega dermatitisa in raka. Knjiga razkriva mnogo načinov, kako lahko sintetična oblačila, kemične snovi, ki jih dodajajo oblačilom, in tesna oblačila ogrožajo naše zdravje.

 

Dodaj na seznam želja

Oblačila

Umetna tekstilna vlakna, kot so najlon, spandeks (elastin, likra) in teflon, so nadomestila bombaž, volno in svilo šele v zadnjih šestdesetih letih. V tem času je porasla neplodnost, vse več je bolezni dihal, več je kontaktnega dermatitisa in raka.

Knjiga Obleka krade zdravje razkriva mnogo načinov, kako lahko sintetična oblačila, kemične snovi, ki jih dodajajo oblačilom, in tesna oblačila ogrožajo naše zdravje. Povečanje nekaterih bolezni je sorazmerno povečani uporabi sintetičnih vlaken. Knjiga nas seznanja z medicinskimi raziskavami, kako nošenje sintetičnih oblačil škoduje zdravju. In svetuje, kaj naj počnemo, da zdravje obvarujemo.

Oblačila, ki jih nosite, lahko škodijo vašemu zdravju in vam skrajšajo življenje:

• nošenje modrčka, zlasti tesnega, lahko poveča tveganje za razvoj raka dojk

• sintetična vlakna pomenijo takšno tveganje za požar, da je ameriška vojska svojim vojakom prepovedala zunaj oporišč nositi oblačila, izdelana iz njih

• umetna vlakna v športnih oblačilih lahko zmanjšajo učinkovitost tekmovalcev

• tesno prilegajoče se sintetično spodnje perilo lahko prispeva k neplodnosti moških

• ustreznih testiranj, s katerimi bi preverili, ali so dodatki v tkaninah, kot so insekticidi in kovine, varni ob stalnem stiku z našo kožo, niso opravili

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6861-81-6
Leto izdaje 2018
Število strani 220
Dimenzije 12,5 × 19,5
Vezava Mehka
Izdal Ara
Avtor Anna Maria Clement, Brian Clement
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Obleka krade zdravje
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Obleka krade zdravje

Cena 15,90 €