V vrečki ni artiklov.
Oči Lire Kazan - MV

Lira  Kazan, slovita novinarka, ki jo raziskovalno delo pripelje v London, kjer kani poročati o oligarhu, vpletenem v trgovino z orožjem, preiskavo zapelje v prostor pretečih podrobnosti. Novinarska sla jo poveže s Felixom, mladim tožilcem iz Nice, in Nwankwojem, preiskovalcem finančnih malverzacij v nigerijski vladi - zavezniki v iskanju resnice postanejo priče vrste okrutnih dejanj, katerih vzročne stezice očitno vodijo v kamre političnih in ekonomskih interesov.

Eva Joly, kandidatka za francosko predsednico in še toliko bolj sodnica, ki je zaslovela spričo svojih prizadevanj razkriti koruptivne prakse in jih ustrezno kaznovati, je Oči Lire Kazan napisala v dvojcu z renomirano žanrsko pisateljico Judith Perrignon.

Izdelek, ki ga prisojamo literarni fikciji, je (v osupljivem obsegu) oprt na stvarna dejstva; preiskovalna sodnica je s pričujočim besedilom še drugače opozorila na zavržne postopke, kakor se jih poslužujejo najvišji funkcionarji, in strilersko gosto pripovedjo dokumentirala politične (pre)obrate in (možne) poti kaznovalne politike, ki neusmiljeno (ne oziraje se na družbeni položaj) kliče na odgovornost.

"Izjemna dodana vrednost knjige je v tem, da je srhljivo podobna natančnim opisom resničnih dogodkov v črni kroniki, na straneh gospodarstva in v političnih komentarjih."
- Jedrt Maležič, prevajalka

584451255 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/o/_/o_i_lire_kazan_1.jpg 978-961-274-210-2
13.95 EUR 2021-09-24 Zaloga: Na zalogi

Oči Lire Kazan - MV

Oči Lire Kazan - MV Eva Joly Judith Perrignon

Lira Kazan, slovita novinarka, ki jo raziskovalno delo pripelje v London, kjer kani poročati o oligarhu, vpletenem v trgovino z orožjem, preiskavo zapelje v prostor pretečih podrobnosti. Novinarska sla jo poveže s Felixom, mladim tožilcem iz Nice, in Nwankwojem, preiskovalcem finančnih malverzacij v nigerijski vladi ...
Cena: 13,95 €

Podrobnosti artikla Oči Lire Kazan - MV

ISBN 978-961-274-210-2
Leto izdaje 2014
Število strani 192
Dimenzije Ne
Vezava Trda vezava
Izdal Založba Sanje
Avtor Eva Joly
Judith Perrignon

O avtorju Oči Lire Kazan - MV

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Oči Lire Kazan - MV