V vrečki ni artiklov.
Očim in pankrt

Očim in pankrt je pretresljiva zgodba o življenju neke deklice in neke starke. Medtem ko je prva vsak dan tepena in preživlja grozotno otroštvo, druga pripoveduje zgodbe, ki zdravijo in deklici pomagajo spopadati se s peklom, v katerem živi.

Aiya in Tara se znova srečata mnogo let pozneje tik pred Tarino smrtjo. Aiya se odpravi v mestece, kjer živi Tara, da bi se poslovila od starke, ki ji je spremenila življenje in določila njeno usodo; Tara pa jo pričakuje, da bi ji predala svoje življenjsko poslanstvo in jo spodbudila k služenju in pomoči drugim.

Medtem ko prvo čaka pot proti luči na koncu tunela, druga nadaljuje pot dobrote in sočutja ter tako išče svojo pot k osvoboditvi.

Skozi pretresljive zgodbe iz Aiyinega otroštva avtorica spregovori o ljubezni in strahu, sovraštvu in odpuščanju, sočutju in pomoči, ki nas lahko vodijo skozi življenje, ko se zdi, da je vse izgubilo smisel.

Tarine tople zgodbe nas spomnijo na znane življenjske resnice: Ne stori drugim tistega, kar ne želiš, da drugi storijo tebiKar seješ, to žanješSamo sprememba je večna in številne druge. Avtorica pripoveduje skozi avtobiografsko nit svojega otroštva, zgodbe pa nam govorijo o boju proti nasilju, posebej družinskemu, in vnašajo svetlobo tja, kjer temačnost strahu preprečuje pot ljubezni in pogumu za spremembe.

Po zaslugi Tare, ženske, ki se ni ničesar bala, je Aiya našla moč, da se zoperstavi strahu in najde svojo pot ljubezni in ozdravljenja.

Knjigi na pot;

Žrtve o nasilju, ki ga doživljajo redko in le stežka spregovorijo. Zato je knjiga  Očim in pankrt dragocena pripoved o izkušnji žrtve nasilja v družini. Bralcu zelo neposredno razkriva različna ozadja, ki žrtve priklenejo v družinsko okolje, kjer je prisotno nasilje in približa težavno pot žrtev ki jo prehodijo, da se osvobodijo ujetosti v strah, sovraštvo in bolečino. Vendar nekatere sledi ostanejo za vedno. Aiya svojo izkušnjo sklene z mislijo: » Zaprla sem to poglavje svojega življenja in se trudila, da bi mu odpustila, nikoli pa nisem pozabila«.

Dr. Lilijana Šprah, univ. dipl. psih. Znanstvenoraziskovalni center SAZU, Družbenomedicinski inštitut

978-961-93646-9-7 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/o/c/ocim_in_pankrt.jpg 978-961-93646-9-7
17 EUR 2021-04-28 Zaloga: Na zalogi

Očim in pankrt

Očim in pankrt Aleksandra Hampamer

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 85 zlatnikov = 0,85 €.
Očim in pankrt je pretresljiva zgodba o življenju neke deklice in neke starke. Medtem ko je prva vsak dan tepena in preživlja grozotno otroštvo, druga pripoveduje zgodbe, ki zdravijo in deklici pomagajo spopadati se s peklom, v katerem živi. Aiya in Tara se znova srečata mnogo let pozneje tik pred Tarino smrtjo. Aiya se odpravi v mestece, kjer živi Tara, da bi se poslovila od starke, ki ji je spremenila življenje in določila njeno usodo; Tara pa jo pričakuje, da bi ji predala svoje življenjsko poslanstvo in jo spodbudila k služenju in pomoči drugim. Medtem ko prvo ča...
Cena: 17,00 €

Podrobnosti artikla Očim in pankrt

ISBN 978-961-93646-9-7
Leto izdaje 2015
Število strani 184
Dimenzije 13,5 x 20,8
Vezava Mehka vezava
Izdal Chiara
Avtor Aleksandra Hampamer

O avtorju Očim in pankrt

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).