V vrečki ni artiklov.
Od vzgoje do odnosa

Jesper Juul

V tej knjigi Jesper Juul s številnimi primeri prikaže, kako lahko otroci in odrasli začnejo iskren dialog, ki je pravzaprav temeljni kamen vzgoje.

Jesper Juul pokaže, kaj je pri tem pomembno, kako konkretno in v kakšnih razmerah je mogoče to udejanjiti, koliko vpliva na splošno delovanje posameznika v družbi in kako je spremenil tudi njegovo življenje.

Bralec lahko vidi, kako lahko uresničimo kakovosten dialog v tipičnih vsakdanjih konfliktih, kot so jutranje vstajanje, obroki, šola, oblačenje, žepnina, izhodi, odhod v posteljo in podobno...

Vsebine v knjigi: Vzgoja kot tema, Biografsko ozadje, Biti terapevt, Poznavanje samega sebe in osebna odgovornost, Živeti odgovorno, Postavljanje meja samemu sebi, Biti svoboden - biti človek, Prevzemanje odgovornosti, Pretirana odgovornost, Osebni dialog, Dialog med šolo in družino, Dialog v mejnih situacijah, Samozavest in samospoštovanje, Biti ljubljen in težnja po osebni spremembi, Negativni občutki in konfrontacije, Reči ne, Skupaj v jutrišnji svet

Jesper Juul, rojen leta 1948 na Danskem, je predavatelj, družinski terapevt, edukator, supervizor in pisec. Je eden od pomembnih pobudnikov za pedagogiko prihodnosti. Juulova biografija je tako mnogostranska kot njegova pedagogika. S šestnajstimi leti je odšel na morje, delal kot kuhar in natakar, študiral verstva in evropsko zgodovino idej, postal oče in delal z mladostniki. Izobraževanje iz družinske terapije je nadaljeval v Holandiji in v ZDA pri Walterju Kemplerju. Leta 1979 je ustanovil sloviti Kemplerjev inštitut za Skandinavijo, ki ga je nato vodil vse do leta 2004. Razvil je samostojno obliko terapevtike in svetovanja: kratko, intenzivno terapevtsko obravnavo celotne družine in specifično svetovalno prakso, katere izhodišče so naravne socialne kompetence otrokater enakovrednost otrok in odraslih. Zasnoval je tudi mednarodni projekt tako imenovanih družinskih laboratorijev, ki danes delujejo pod okriljem združenja Familylab Association že v več kot dvajsetih državah.

978-961-261-506-2 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/o/d/od_vzgoje_do_odnosa.jpg 978-961-261-506-2
24.99 EUR 2020-07-18 Zaloga: Na zalogi

Od vzgoje do odnosa

Od vzgoje do odnosa Jesper Juul

Avtentični starši - kompetentni otroci

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 124 zlatnikov = 1,24 €.
Knjiga, ki lahko temeljito spremeni družino in življenje. Jesper Juul skuša staršem in vzgojiteljem predati naslednje: odrasli se moramo naučiti spoznati otroke na nov, občutljivejši način, jih jemati resno in tudi v njihovem motečem vedenju videti sporočilo.  
Cena: 24,99 €

Podrobnosti artikla Od vzgoje do odnosa

ISBN 978-961-261-506-2
Leto izdaje 2018
Število strani 248
Dimenzije 23,0 x 15,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba Didakta
Avtor Jesper Juul

O avtorju Od vzgoje do odnosa

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Od vzgoje do odnosa

Oglejte si tudi