Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Odkrivajmo stare modrosti

Na zalogi
SKU
978-961-93034-1-2
Dodaj v primerjavo
Cena 35,00 €

Hrana nove dobe: Fermentirana hrana, kombinacija hrane, kokosova maščoba, brezgutenska hrana, živa hrana. Vse to z več kot 50 slastnimi in preprostimi recepti in velikimi slikami, ki ti pocedijo sline...

Dodaj na seznam želja

Izšla je nova knjiga Matejina veganska kuhinja 3, ki sva jo napisala skupaj z mojim možem. Za vse, ki želijo jesti zdravo: brezglutensko, lahko prebavljive kombinacije hrane, o živi in o fermentirani hrani, dosti informacij o zdravi(lni) kokosovi maščobi, o prednosti namakanja semen, oreščkov in stročnic, o kofeinu, razhudnikih in drugih zbranih koristnih informacijah iz strokovne literature in bogatih osebnih izkušenj.

Knjiga obsega 50 receptov, kuhanih in presnih razdeljenih v sklope:

- juhe,

- glavne jedi,

- kruhe, namaze, prigrizke,

- sladice,

- solate in napitke.

 Večina receptov je brezglutenskih in kar nekaj iz starih žit: pire, prosa, kvinoje, amaranta in seveda tako priljubljene ajde. Celo poglavje je posvečeno brezglutenski hrani, razloženo je, kakšna je razlika med današnjo in starodavno pšenico, zakaj je pira bolj prebavljiva od pšenice. Beseda teče tudi o pozitivnih lastnostih fermentirane hrane, kamor prištevamo, ne samo kislo zelje, ampak tudi miso, umeboši pasto, olive in še.

Eno poglavje je posvečeno kokosu, kokosovi maščobi in jedem, ki to vsebujejo. Kar nekaj je receptov iz Šri lanške kuhinje, na osnovi kokosa, seveda prirejenih za Slovenskega jedca. Govora je tudi o tem, zakaj dobimo več hranljivih sestavin iz živil, če jih namakamo ter kakšno vlogo imajo pri tem alge.

Za konec je dodano še poglavje o kombinaciji hrane, s čim kombiniramo žitarice, stročnice, sadje in druga živila. Vse to je razloženo z vidika prebave in encimov, ki se sproščajo v našem telesu ob določeni hrani.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-93034-1-2
Leto izdaje 2012
Število strani 168
Dimenzije 16,0 x 23,0
Vezava Mehka
Izdal Chiara
Avtor Mateja Tea Dereani
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Odkrivajmo stare modrosti
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Odkrivajmo stare modrosti

Cena 35,00 €