V vrečki ni artiklov.
Ogledalo demokracije

Demokracija v splošnem velja za najboljši politični sistem, ki si ga lahko zamislimo. Zares ne bi pretiravali, če bi rekli, da je postala sekularna religija – največje politično verovanje na svetu. S kritiziranjem demokratičnih idealov tvegamo, da nas bodo šteli za sovražnika civilizirane družbe. Pa vendar ravno to predlagata Karel Beckman in Frank Karsten. V tej provokativni in zelo berljivi knjigi se spopadeta z zadnjim političnim tabujem, z idejo, da naša odrešitev leži v demokraciji.

Avtorja s preprostimi, neposrednimi argumenti pokažeta, da demokracija, v nasprotju s splošnim prepričanjem, ne vodi k svobodi, civilizaciji, blaginji, miru in vladavini prava, temveč ravno nasprotno: k izgubi svobode, družbenim konfliktom, nenadzorovani vladni porabi, nižjim življenjskim standardom in subverziji individualnih pravic.

Na zgolj 144 straneh razblinita trinajst velikih mitov, s katerimi se običajno zagovarja demokracijo. Še več, ponudita tudi privlačno alternativo: družbo, ki temelji na svobodi posameznika in prostovoljnih družbenih odnosih.

Se sprašujete, zakaj se vlada neprestano širi in javni dolg narašča, medtem ko se vaša svoboda in blaginja zdita vedno bolj ogroženi? Ko boste prebrali to knjigo, se ne boste več spraševali – vedeli boste, zakaj se to dogaja in kaj lahko glede tega storimo.

Ogledalo demokracije je prelomna in fascinantna knjiga za vse tiste, ki si želijo bolje razumeti trenutne družbene probleme in ekonomsko krizo.

»Oporekati demokraciji je pogumno. To početi v tisku je junaško. Avtorja knjige Ogledalo demokracijejedrnato razbijata mite o demokraciji. Če pristopate k tej knjigi že razsvetljeni, vam bo argumente še dodatno okrepila. Če pa se primeža demokracije še niste osvobodili, pa bo vaš pogled na svet postavljen na glavo.« - Doug French, založba Laissez Faire Books

Thomas Jefferson je trdil, da demokracija »ni nič drugega kot vlada drhali, v kateri lahko 51 % ljudi odvzame pravice ostalim 49 % prebivalstva«.

978-961-93393-9-8 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/u/n/unnamed_13.jpg 978-961-93393-9-8
19.9 EUR 2021-10-26 Zaloga: Na zalogi

Ogledalo demokracije

Ogledalo demokracije Frank Karsten Karel Beckman

Zakaj demokracija ne vodi v solidarnost, bogastvo in svobodo, ampak v socialne konflikte, neobrzdano zapravljanje in tiransko vlado

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 99 zlatnikov = 0,99 €.
Demokracija v splošnem velja za najboljši politični sistem, ki si ga lahko zamislimo. Zares ne bi pretiravali, če bi rekli, da je postala sekularna religija – največje politično verovanje na svetu. S kritiziranjem demokratičnih idealov tvegamo, da nas bodo šteli za sovražnika civilizirane družbe. Pa vendar ravno to predlagata Karel Beckman in Frank Karsten. V tej provokativni in zelo berljivi knjigi se spopadeta z zadnjim političnim tabujem, z idejo, da naša odrešitev leži v demokraciji. Avtorja s preprostimi, neposrednimi argumenti pokažeta,...
Cena: 19,90 €

Podrobnosti artikla Ogledalo demokracije

ISBN 978-961-93393-9-8
Leto izdaje 2015
Število strani 144
Dimenzije 12,5 x 19,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba Planet
Avtor Frank Karsten
Karel Beckman

O avtorju Ogledalo demokracije

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).