Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Ogledalo demokracije

Na zalogi
SKU
978-961-93393-9-8
Dodaj v primerjavo
Cena 19,90 €
Dodaj na seznam želja

Demokracija v splošnem velja za najboljši politični sistem, ki si ga lahko zamislimo. Zares ne bi pretiravali, če bi rekli, da je postala sekularna religija – največje politično verovanje na svetu. S kritiziranjem demokratičnih idealov tvegamo, da nas bodo šteli za sovražnika civilizirane družbe. Pa vendar ravno to predlagata Karel Beckman in Frank Karsten. V tej provokativni in zelo berljivi knjigi se spopadeta z zadnjim političnim tabujem, z idejo, da naša odrešitev leži v demokraciji.

Avtorja s preprostimi, neposrednimi argumenti pokažeta, da demokracija, v nasprotju s splošnim prepričanjem, ne vodi k svobodi, civilizaciji, blaginji, miru in vladavini prava, temveč ravno nasprotno: k izgubi svobode, družbenim konfliktom, nenadzorovani vladni porabi, nižjim življenjskim standardom in subverziji individualnih pravic.

Na zgolj 144 straneh razblinita trinajst velikih mitov, s katerimi se običajno zagovarja demokracijo. Še več, ponudita tudi privlačno alternativo: družbo, ki temelji na svobodi posameznika in prostovoljnih družbenih odnosih.

Se sprašujete, zakaj se vlada neprestano širi in javni dolg narašča, medtem ko se vaša svoboda in blaginja zdita vedno bolj ogroženi? Ko boste prebrali to knjigo, se ne boste več spraševali – vedeli boste, zakaj se to dogaja in kaj lahko glede tega storimo.

Ogledalo demokracije je prelomna in fascinantna knjiga za vse tiste, ki si želijo bolje razumeti trenutne družbene probleme in ekonomsko krizo.

»Oporekati demokraciji je pogumno. To početi v tisku je junaško. Avtorja knjige Ogledalo demokracijejedrnato razbijata mite o demokraciji. Če pristopate k tej knjigi že razsvetljeni, vam bo argumente še dodatno okrepila. Če pa se primeža demokracije še niste osvobodili, pa bo vaš pogled na svet postavljen na glavo.« - Doug French, založba Laissez Faire Books

Thomas Jefferson je trdil, da demokracija »ni nič drugega kot vlada drhali, v kateri lahko 51 % ljudi odvzame pravice ostalim 49 % prebivalstva«.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-93393-9-8
Leto izdaje 2015
Število strani 144
Dimenzije 12,5 x 19,0
Vezava Mehka
Izdal Založba Planet
Avtor Frank Karsten, Karel Beckman
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Ogledalo demokracije
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Ogledalo demokracije

Cena 19,90 €