V vrečki ni artiklov.
OKM - delovni zvezek za otroke

OKM

Vsebina temelji na kognitivno-vedenjski terapiji izpostavljanja s preprečevanjem odziva, ki vključuje tudi delo z družino, torej pristopa, ki ga neodvisna strokovna združenja poleg zdravil (ali v kombinaciji z njimi) priporočajo kot terapijo izbora pri OKM pri otrocih in mladostnikih. Ena od težav, s katero se srečujemo praktiki pri pomoči otrokom z OKM, je ta, da so postopki izpostavljanja s preprečevanjem odziva za otroke in njihove družine lahko tudi naporni in so izvor stresa. 

Drugi dejavnik, ki omejuje doseganje terapevtskega napredka, pa je ta, da se v družinah otrok pogosto srečamo s tem, da se starši v želji pomagati otroku v njegovi stiski zaradi OKM tega lotijo tako, da mu dajejo nepotrebna zagotovila ali z njim nevede ali celo vede sodelujejo v ritualih, vse z namenom, da bi otroku olajšali stisko. Prav zato je izjemno dobrodošlo, da so razlage in vaje v delovnem zvezku polne spodbud, pohval, predvsem pa so oblikovane kot vabilo k polni udeležbi otroka in staršev v trenutnem in še naslednjem koraku, vse do zadnjega poglavja, ki govori o tem, kako ostati močen, ko je OKM morda že premagana. 

»Knjigo iz srca priporočam v uporabo staršem in otrokom, ki trpijo zaradi OKM, pa tudi kolegicam in kolegom s področja skrbi za duševno zdravje. Mislim, da bodo tudi vsi drugi bralci lahko v knjigi našli razumljivo razlago, kaj je OKM in zakaj so otroci, ki trpijo zaradi te motnje, lahko pomembno ovirani v vsakdanjem življenju. Predvsem pa je knjiga zakladnica informacij o tem, kaj je in kaj ni učinkovito pri tem, ko jim poskušamo pomagati.« Dr. Peter Janjušević, univ. dipl. psih.

9789617060171 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/o/k/okm-delovni-zvezek-za-otroke.jpg 9789617060171
24 EUR 2021-10-29 Zaloga: Na zalogi

OKM - delovni zvezek za otroke

OKM - delovni zvezek za otroke Anthony C. Puliafico Joanna A. Robin

Veščine, ki otrokom olajšajo obvladovanje obsesivnih misli in kompulzivnih dejanj

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 120 zlatnikov = 1,20 €.
Ta obsežni delovni zvezek je primeren za osnovnošolske otroke in v proces tesno vpleta njihove starše ali skrbnike. Tudi terapevtom, ki delajo z otroki, bo prišel še kako prav pri terapiji, saj na enem mestu združuje vse vire za zdravljenje OKM.
Cena: 24,00 €

Podrobnosti artikla OKM - delovni zvezek za otroke

ISBN 9789617060171
Leto izdaje 2020
Število strani 160
Dimenzije 16,5 x 21,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Chiara
Avtor Anthony C. Puliafico
Joanna A. Robin

O avtorju OKM - delovni zvezek za otroke

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).