Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

OKM - delovni zvezek za otroke

Ni več v prodaji
SKU
9789617060171
Cena 24,00 €

Ta obsežni delovni zvezek je primeren za osnovnošolske otroke in v proces tesno vpleta njihove starše ali skrbnike. Tudi terapevtom, ki delajo z otroki, bo prišel še kako prav pri terapiji, saj na enem mestu združuje vse vire za zdravljenje OKM.

Dodaj na seznam želja

OKM

Vsebina temelji na kognitivno-vedenjski terapiji izpostavljanja s preprečevanjem odziva, ki vključuje tudi delo z družino, torej pristopa, ki ga neodvisna strokovna združenja poleg zdravil (ali v kombinaciji z njimi) priporočajo kot terapijo izbora pri OKM pri otrocih in mladostnikih. Ena od težav, s katero se srečujemo praktiki pri pomoči otrokom z OKM, je ta, da so postopki izpostavljanja s preprečevanjem odziva za otroke in njihove družine lahko tudi naporni in so izvor stresa. 

Drugi dejavnik, ki omejuje doseganje terapevtskega napredka, pa je ta, da se v družinah otrok pogosto srečamo s tem, da se starši v želji pomagati otroku v njegovi stiski zaradi OKM tega lotijo tako, da mu dajejo nepotrebna zagotovila ali z njim nevede ali celo vede sodelujejo v ritualih, vse z namenom, da bi otroku olajšali stisko. Prav zato je izjemno dobrodošlo, da so razlage in vaje v delovnem zvezku polne spodbud, pohval, predvsem pa so oblikovane kot vabilo k polni udeležbi otroka in staršev v trenutnem in še naslednjem koraku, vse do zadnjega poglavja, ki govori o tem, kako ostati močen, ko je OKM morda že premagana. 

»Knjigo iz srca priporočam v uporabo staršem in otrokom, ki trpijo zaradi OKM, pa tudi kolegicam in kolegom s področja skrbi za duševno zdravje. Mislim, da bodo tudi vsi drugi bralci lahko v knjigi našli razumljivo razlago, kaj je OKM in zakaj so otroci, ki trpijo zaradi te motnje, lahko pomembno ovirani v vsakdanjem življenju. Predvsem pa je knjiga zakladnica informacij o tem, kaj je in kaj ni učinkovito pri tem, ko jim poskušamo pomagati.« Dr. Peter Janjušević, univ. dipl. psih.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617060171
Leto izdaje 2020
Število strani 160
Dimenzije 16,5 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal Chiara
Avtor Anthony C. Puliafico, Joanna A. Robin
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:OKM - delovni zvezek za otroke
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

OKM - delovni zvezek za otroke

Cena 24,00 €