V vrečki ni artiklov.
Olja za prehrano, zdravje in nego telesa

Nova knjiga o oljih bo strokovno razjasnila in pojasnila mnoga vprašanja: o  maščobah, lastnostih, o lastnostih in pomenu rastlinskih olj  prehrani, ter vas podučila o  pridobivanju, shranjevanju in uporabi olj.

Podrobneje bo opisanih in predstavljenih kar 28 olj, in sicer: sončnično, oljčno, bučno, koruzno,  ričkovo, sezamovo, sojino, laneno, kokosovo, palmovo, konopljino, orehovo, lešnikovo, mandljevo, arašidovo, makovo,  svetlinovo, gorčično, marelično, arganovo, pistacijevo, makadamijevo, boragovo, riževo, pa tudi olje črne kumine, grozdnih pečk, pšeničnih kalčkov.

Ste vedeli da ima ričkovo olje izrazito zdravilne lastnosti? Pomaga pri želodčnih težavah, čirih, lajša težave s srcem in ožiljem, zlasti sladkornih bolnikov, pri luskavici in drugih kožnih boleznih ter alergijah, priporočajo ga za zniževanje holesterola, blaženje težav pri multipli sklerozi in drugih degenerativnih boleznih. V knjigi vas čaka še mnogo podobnih zanimivosti.

S pomočjo knjige bomo tudi spoznali, kako stisnemo olje  z malimi stiskalnicami za gospodinjstvo, z večjimi za dopolnilno dejavnost in s še večjimi za proizvodnjo za širši trg.

978-961-203-435-1 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/o/l/olja.jpg 978-961-203-435-1
20 EUR 2021-11-01 Zaloga: Na zalogi

Olja za prehrano, zdravje in nego telesa

Olja za prehrano, zdravje in nego telesa Marija Merljak Petra Jakob Merljak

Nova knjiga o oljih bo strokovno razjasnila in pojasnila mnoga vprašanja: o  maščobah, lastnostih, o lastnostih in pomenu rastlinskih olj  prehrani, ter vas podučila o  pridobivanju, shranjevanju in uporabi olj. Podrobneje bo opisanih in predstavljenih kar 28 olj, in sicer: sončnično, oljčno, bučno, koruzno,  ričkovo, sezamovo, sojino, laneno, kokosovo, palmovo, konopljino, orehovo, lešnikovo, mandljevo, arašidovo, makovo,  svetlinovo, gorčično, marelično, arganovo, pistacijevo, makadamijevo, boragovo, riževo, pa tudi olje ...
Cena: 20,00 €

Podrobnosti artikla Olja za prehrano, zdravje in nego telesa

ISBN 978-961-203-435-1
Leto izdaje 2014
Število strani 212
Dimenzije 20,0 x 23,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Kmečki Glas
Avtor Marija Merljak
Petra Jakob Merljak

    Kategorije

O avtorju Olja za prehrano, zdravje in nego telesa

Marija Merljak

Svetovalka za zdravo prehrano Marija Merljak opozarja, da moramo prisluhniti svojemu telesu, saj nas to z določenimi znaki bolezni in pomanjkanja določenih snovi opozarja že mnogo prej, preden bo prišlo do izbruha bolezni. Zavedati se moramo, da je naše telo sposobno popravila, naše celice pa zato vsak trenutek potrebujejo gradivo, gorivo in zaščito, zato so lahko diete izjemno nevarne za zdravje. Zagovarja sezonsko in lokalno hrano ter poudarja, da je ravnovesje na krožniku izjemnega pomena.

Več o Marija Merljak

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).