Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

On: psihologija moškega

Na zalogi
SKU
978-961-6359-51-1
Dodaj v primerjavo
Cena 18,00 €
Knjiga je odličen uvod v notranji svet moškega. Opira se na klasično evropsko pravljico in psihološko interpretira legendo o gralu ter potovanje individuacije.
Dodaj na seznam želja

Robert A. Johnson na zabaven, pesniški, poučen in izzivalen način razmišlja o tem, kaj pomeni biti moški, in navaja preobrate in stopnje osebne rasti, ki jih doživlja na poti do zrele moškosti − od nedolžnosti in nezavedanja do zavestne nepopolnosti, ko je razcepljen med nasprotujoče si sile v sebi, ter nazadnje do vizionarske, razsvetljene zavesti, celosti in harmonije.

 

Arhetipski vzorec zahteva, da moški preide iz nezavedne popolnosti otroštva v zavestno nepopolnost srednjih let, nato pa v zavestno popolnost starosti. Iz nedolžne celosti, v kateri sta zunanji in notranji svet združena, se s spremljajočim občutkom dvojnosti premakne v ločenost in razlikovanje med zunanjim in notranjim svetom, nato pa, nazadnje, v razsvetljenje ali v zavestno spravo med zunanjim in notranjim v harmonično celoto.

O AVTORJU 

Robert A. Johnson je bil ugleden pisec, predavatelj in jungovski analist. Njegova dela On: psihologija moškega, Ona: psihologija ženske in Midva: psihologija romantične ljubezni veljajo za klasična na področju jungovske psihologije. Zaslovel je po prepletanju globinske psihologije, mitologije in sanj v jezik, ki se je dotaknil milijonov ljudi po vsem svetu.
Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6359-51-1
Leto izdaje 2011
Število strani 120
Dimenzije 13,3 x 20,3
Izdal Eno
Avtor Robert A. Johnson
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:On: psihologija moškega
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

On: psihologija moškega

Cena 18,00 €