Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Ona: psihologija ženske

Na zalogi
SKU
978-961-6359-52-8
Dodaj v primerjavo
Cena 18,00 €
Knjiga je psihološka interpretacija arhetipskega mita za ženske, ki v patriarhalni družbeni zgradbi, v kateri prevladujejo moške vrednote, ohranjajo tesno vez z ženskostjo.
Dodaj na seznam želja
Robert A. Johnson nas vodi skozi klasični mit o Erosu in Psihi, ko razmišlja o tem, kaj pomeni biti ženska in katere poti vodijo do zrele ženskosti. Pretanjeno opisuje ključne življenjske preobrate, nujnosti, s katerimi se sooča, in naloge, ki jih mora opraviti, opozarja na možnosti, da lahko obtiči v svojem razvoju, in poudarja ženstvenost zlasti v odnosu s partnerjem.

Psiha se znajde v prelepem raju, kjer ima vse, kar si je mogoče zaželeti. Njen božji soprog, Eros, vsako noč leže k njej in ji postavlja le eno omejitev: iztrga ji obljubo, da ga ne bo pogledala in ne bo povpraševala o njegovih poteh. Lahko dobi, karkoli si zaželi, lahko živi v svojem raju, ne sme pa zahtevati, da bi ga spoznala ali videla. Psiha v vse to privoli. 

O AVTORJU 

Robert A. Johnson je bil ugleden pisec, predavatelj in jungovski analist. Njegova dela On: psihologija moškega, Ona: psihologija ženske in Midva: psihologija romantične ljubezni veljajo za klasična na področju jungovske psihologije. Zaslovel je po prepletanju globinske psihologije, mitologije in sanj v jezik, ki se je dotaknil milijonov ljudi po vsem svetu.
Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6359-52-8
Leto izdaje 2011
Število strani 120
Dimenzije 13,3 x 20,3
Vezava Trda
Izdal Eno
Avtor Robert A. Johnson
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Ona: psihologija ženske
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Ona: psihologija ženske

Cena 18,00 €