Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Onkraj jezera - Zgodbe

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
978-961-6717-92-2
Dodaj v primerjavo
Cena 25,00 €
Peter Stamm (1963) je v slabih dveh desetletjih literarnega ustvarjanja postal eden najvidnejših in najbolj samosvojih literarnih glasov v Švici in na nemško govorečem jezikovnem prostoru nasploh. Velja za mojstra lakoničnega in nepretencioznega sloga, prav tako je v njegovih zgodbah mogoče čutiti otožnost oz. resnobnost.
Dodaj na seznam želja

"V vlaku na sosednji sedež odloži kovček. V Oltnu vstopi veliko ljudi. Mlad moški vpraša Hermanna, ali je sedež ob njem še prost. Ja, reče in kovček položi na kolena. Ali naj ga odložim na prtljažnik? vpraša mlad moški. Ne, reče Hermann osorneje, kot bi si želel. Vso vožnjo kovček trdno drži v rokah, kakor da bi mu ga kdo hotel odvzeti. Ko gre na stranišče, ga vzame s seboj.“

Peter Stamm (1963) je v slabih dveh desetletjih literarnega ustvarjanja postal eden najvidnejših in najbolj samosvojih literarnih glasov v Švici in na nemško govorečem jezikovnem prostoru nasploh. S svojim pisanjem dostojno nadaljuje bogato tradicijo švicarske povojne (kratke) proze, ki jo predstavljajo avtorji, kot so Max Frisch, Friedrich Dürrenmatt, Adolf Muschg, Peter Bichsel, Urs Wildmer, Paul Nizon, Jürg Federspiel, Thomas Hürlimann, Hansjörg Schertenleib, Alex Capus in še kdo.

Velja za mojstra lakoničnega in nepretencioznega sloga, prav tako je v njegovih zgodbah mogoče čutiti otožnost oz. resnobnost. Njegova besedna asketskost je postala tako rekoč njegova „blagovna znamka“. Stamm življenjskih načrtov in razočaranj nikdar ne tematizira obširno, večinoma jih v svojem minimalističnem slogu le nakazuje.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6717-92-2
Leto izdaje 2014
Število strani 131
Dimenzije 13,5 x 23,0
Vezava Mehka
Izdal LUD Šerpa
Avtor Peter Stamm
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Onkraj jezera - Zgodbe
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Onkraj jezera - Zgodbe

Cena 25,00 €