V vrečki ni artiklov.
OnKraj RazKritja materialno-duhovnega sožitja

Redki so primeri, ko se intelekt lahko ukvarja z duhom, ne da bi ga povozil v svoji intelektualistični vnemi. Delovanje Lucije Mlakar je v tem pogledu zagotovo izjemno in enako velja tudi za njeno knjigo. S kot skalpel ostro nabrušenim umom se antropologinja in doktorica socioloških znanosti podaja na področje duhovnih in psihičnih zakonov, ki niso zaznavni v polju vsakdanje zavesti, njihove posledice – še kako vidne in občutene – pa ostajajo tej zavesti nerazumljive in pripisane – običajno kruti – usodi. Šele sinteza razmišljanja in intuitivnega dojemanja odpre zavesti nove poglede na človekovo usodo. Ta zaključek, ki postane izhodišče njene nove paradigme, sam po sebi ni revolucionaren. Njegova posebnost in s tem posebnost te knjige je, da ga avtorica predstavi z vehemenco razumnika, ki se – prav tako vehementno – odreka teoretiziranju, hipotetiziranju, argumentiranju, proti argumentiranju...Od njej še kako domačega znanstvenega jezika pa ohrani jasnost razvijanja misli, ki največkrat služi temu, da bralca opozori na prvo  zahtevo duhovnega razvoja: Spoznaj samega sebe.

(novinar in magister antropologije Brane Maselj)

 

Lucija Mulej je napisala knjigo o refleksiji in obenem učbenik o življenju. V njej govori o mislih, ki nas razjedajo ali osvobajajo, o čustvih, ki nas osrečujejo ali zastrupljajo, o dobroti, ki ni dobra takrat, ko je zaukazana, o šibkosti in iskrenosti, ki se zlahka sprevržeta v svoje nasprotje, o nasilju, ki prežema tudi pozitivno naravnana dejanja in jih samodejno spreminja v slaba...predvsem pa o razdvojenosti, ki nas pesti celo življenje, in o tem, kako jo preseči. Bližnjic ni, nam sporoča! Nekaj preprostih vaj, ki  jih je avtorica dodala svojim refleksijam, to samo potrjuje. Kljub revam in težavam, ki nas v teh neveselih časih oklepajo, Pot vendarle obstaja.

(glasbenica, pesnica in prevajalka Klarisa Jovanović)

9789619265512 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/u/n/unnamed_3__6.jpg 9789619265512
29 EUR 2021-04-25 Zaloga: Na zalogi

OnKraj RazKritja materialno-duhovnega sožitja

OnKraj RazKritja materialno-duhovnega sožitja Lucija Mulej Mlakar

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 145 zlatnikov = 1,45 €.
Redki so primeri, ko se intelekt lahko ukvarja z duhom, ne da bi ga povozil v svoji intelektualistični vnemi. Delovanje Lucije Mlakar je v tem pogledu zagotovo izjemno in enako velja tudi za njeno knjigo. S kot skalpel ostro nabrušenim umom se antropologinja in doktorica socioloških znanosti podaja na področje duhovnih in psihičnih zakonov, ki niso zaznavni v polju vsakdanje zavesti, njihove posledice – še kako vidne in občutene – pa ostajajo tej zavesti nerazumljive in pripisane – običajno kruti – usodi. Šele sinteza razmišljanja...
Cena: 29,00 €

Podrobnosti artikla OnKraj RazKritja materialno-duhovnega sožitja

ISBN 9789619265512
Leto izdaje 2015
Število strani 111
Dimenzije 14,0 x 21,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Molga
Avtor Lucija Mulej Mlakar

O avtorju OnKraj RazKritja materialno-duhovnega sožitja

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).