Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Onkraj reda

Na zalogi
SKU
978-961-04-0796-6
Dodaj v primerjavo
Cena 35,90 €

»V nasprotju s prejšnjo knjigo Onkraj reda raziskuje, kako se je mogoče izogniti nevarnostim, ki jih prinaša preveč varnosti in nadzora. Ker je to, kar razumemo, nezadostno (kot ugotovimo, ko gredo stvari, ki si jih prizadevamo nadzorovati, vseeno narobe), moramo ostati z eno nogo v redu, obenem pa z drugo previdno stopiti čez njegovo mejo.«

Dodaj na seznam želja

V knjigi 12 pravil za življenje je priznani klinični psiholog in slavni profesor Jordan B. Peterson milijonom bralcev pomagal uvesti red v kaosu svojega življenja.

V težko pričakovanem nadaljevanju ponuja še dvanajst načel za upiranje izčrpanosti, ki jo neizogibno zahteva naša želja po urejanju sveta.

Onkraj reda nas kliče k uravnoteženju dveh temeljnih načel resničnosti – reda in kaosa –, kajti Peterson opozarja, da je preveč varnosti – nevarno. Medtem ko nas kaos ogroža s slutnjo nestabilnosti in tesnobe, nas lahko red, če je pretiran, otopi, da se odpovemo radovednosti, kreativnosti, življenjski energiji in se podredimo.

Še več: Peterson nam ponuja strategijo za premagovanje sil, zaradi katerih se nagibamo k tiraniji, in nas uči, kako se zanašati na svoj instinkt, da najdemo smisel tudi - in še posebej - kadar se znajdemo nemočni.

Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Onkraj reda
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Onkraj reda

Cena 35,90 €