Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Organsko karitejevo maslo za telo - Mango 190g

Ali vaša koža potrebuje posebej skrbno nego? Pomagajte ji z vitamini in hranili, ki jih najbolj potrebuje. Maslo z vonjem tropskega sadeža manga bo zgladilo vašo kožo in jo popolnoma navlažilo za več ur že po prvi uporabi. Maslo za telo z mangom jo bo nahranilo, saj deluje kot balzam, ki koži pomaga povrniti naravno zdravo barvo, mehkobo in prožnost.

Dodaj na seznam želja

Karitejevo maslo

Maslo nežno raztopimo s toploto naših dlani, ga nanesemo po stopalih in pustimo, da se vpije.

Maslo za noge Limeta in Mint ima bogato teksturo, ki med počasnim vpijanjem v kožo postopoma sprošča hranilne snovi, zato koža ostane popolnoma navlažena še več ur po nanosu. 

Karitejvo maslo pridobivajo iz oreščkov,mogočnega afriškega drevesa karite, ki je sestavni del podeželske kulture prebivalcev Afrike. Tam karite pomeni ŽIVLJENJE, saj plodove tega drevesa afriški domorodci v obliki masla že stoletja uporabljajo kot hrano, zdravilo, zaščito pred škodljivimi vrememskimi vplivi ter splošno nego kože.

Plodovi nekoliko spominjajo na avokado,a so manjši. Sredica oreščka vsebuje maslo,ki ga pridobijo po izredno težkem tradicionalnem postopku. 

Orešček najprej strejo, nato ga zmeljejo, temu sledi rahlo praženje na odprtem ognju, nato pa popražene sredice dajo v vročo vodo kjer ob intenzivnem mešanju izločijo olje. Ko se olje strdi v maslo ga takoj zapakirajo. 

Tako pridelano maslo je rumene do slonokoščene barve. Drevesa Karite rastejo v suhih savanah podsaharske afrike. 

Karitejevo ali ši (Shea) maslo ima tradicionalno zelo pomembno vlogo v življenju prebivalcev vroče Sahare, saj preprečuje izsušenost kože, ki jo povzroča veter.

Noseče ženske ga uporabljajo za preprečevanje nastanka strij, pozneje pa z njim negujejo tudi svoje otroke.

Poleg tega različne vrste masla za telo vsebujejo tudi čebelji vosek, ki pospešuje celjenje in obnavlja naravno zaščitno plast kože.

Več informacij
Is Featured Ne
Izdal Spletna knjigarna in založba Cangura.com
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Organsko karitejevo maslo za telo - Mango 190g
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Organsko karitejevo maslo za telo - Mango 190g

Cena 21,37 €