Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Osamljenost

Na zalogi
SKU
9789616861922
Dodaj v primerjavo
Cena 24,90 €

Osamljenost je za vsakega posameznika bistveno nevarnejša kot katerakoli druga znana smrtonosna bolezen. Prizadene lahko vsakogar. Mlade in stare, moške in ženske, revne in bogate. In na dolgi rok zaradi osamljenosti umiramo!

Dodaj na seznam želja

Osamljenost

Vse več nas je osamljenih. In zaradi tega trpimo. V tej knjigi psihiater osamljenost opredeljuje kot kruto bolezen. Razlaga, da povzroča kronične bolečine. Da je celo nalezljiva, znanstveno skoraj še neraziskana bolezen, ki se širi hitreje, kot se lahko oblikuje odpornost proti njej, in se uvršča med enega najpogostejših vzrokov smrti v civiliziranem zahodnem svetu.

Zaradi osamljenosti nastajajo druge bolezni, od prehladov, depresij in demence pa vse do srčnih infarktov, kapi in raka. Osamljenost je pomemben dejavnik tveganja za razvoj drugih pogostih in smrtnih bolezni. Hkrati je tudi zahrbtna, saj se veliko prizadetih sploh ne zaveda, da so zboleli zanjo.

Bolehanje za osamljenostjo je v psihiatriji znano že dolgo in se večinoma pojasnjuje kot bolezenski znak drugih duševnih motenj. Kot kažejo nova spoznanja iz epidemiologije, psihologije, empiričnih družbenih ved, proučevanja možganov in, ne nazadnje, iz psihiatrije, bi morali to stanje dejansko obravnavati kot samostojno obliko bolezni. Skratka: osamljenost ni le simptom oziroma bolezenski znak, temveč je samostojna bolezen.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616861922
Leto izdaje 2019
Število strani 295
Dimenzije 12,5 x 19,5
Vezava Mehka
Izdal Ara
Avtor Manfred Spitzer
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Osamljenost
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Osamljenost

Cena 24,90 €