O osebni in duhovni rasti, ki zaobjema najrazličnejša področja, od boljšega poznavanja in razumevanja sebe, učenja novih veščin, razvijanja svojih sposobnosti in potencialov, izboljševanja kakovosti življenja, dviganja svoje čustvene inteligence pa tja do krepitve občutka za lastno identiteto in samozavest, je bilo prelitega že veliko črnila.

Z osebno in duhovno rastjo so se ukvarjali že stari filozofi in največje svetovne religije, nenazadnje pa gre pri osebni in duhovni rasti tudi za eno glavnih rdečih niti New Age gibanja.

Pri osebni in duhovni rasti so se pomudili Aristotel, Konfucij, krščanstvo, hinduizem. Lotevamo se je različno, lahko molimo, plešemo, pojemo, pišemo, se ukvarjamo s športom ali borilnimi veščinami, osebna in duhovna rast nam je danes na voljo preko knjig, zvočnih knjig, seminarjev, individualnih svetovanj in podobno.

Osebna in duhovna rast nadvse globoko vpliva na vse vidike našega življenja, saj takrat, ko delamo na sebi, prelijemo svojo strast in delovanje tudi na svet okoli sebe. Osebna in duhovna rast nas spodbuja in nam daje v roke sredstva, s katerimi lahko postanemo najboljša različica sebe. Ironično pri osebni in duhovni rasti je, da nismo več samo osrediščeni sami nase, ampak nam je mar tudi za svojo okolico, kar pomeni, da tako lahko prispevamo tudi k osebni in duhovni rasti ljudi okoli sebe.

Vsaka osebna in duhovna rast se začne z majhnimi koraki, ko naredimo nekaj pozitivnega tako zase kot za druge ljudi, zato se takrat spremeni tudi energija. Lahko prisluhnemo glasbi, nekomu podržimo vrata, se sprehodimo v naravi, se zahvaljujemo za vse, kar imamo, se obdajamo s pozitivno naravnanimi ljudmi, osebna in duhovna rast je nenazadnje tudi, da se začnemo bolj zdravo prehranjevati, ker nam je važno tudi, kako se počuti naše telo, brez katerega osebne in duhovne rasti ne more biti.

Z osebno in duhovno rastjo se v zadnjih sto letih intenzivno ukvarja tudi psihologija (npr. Alfred Adler in Carl Jung). Na osebno in duhovno rast se navezuje tudi Abraham Maslow s hierarhijo potreb, ki je samouresničitev uvrstil na vrh človeških potreb, ki jih je potrebno uresničiti.

V knjigah za osebno in duhovno rast boste pridobili vse potrebne spretnosti, orodja in znanja, s pomočjo katerih boste svoje življenje spremenili na boljše! Z njihovo pomočjo boste preobrazili svoje mišljenje in delovanje, sprejemali boljše odločitve, presegli omejujoče navade, izboljšali svoje odnose in prebudili odprtost za nova doživetja in priložnosti.

V kategoriji osebna in duhovna rast priporočamo avtorje: guruja osebne in duhovne rasti Napoleon Hilla, Dr. Brené Brown, Esther Hicks, Jerry Hicks, Chris Prentiss, Guy Finley, David Deida, Erica Layne, Jorge Bucay, Mel Robbins, Sharon L. Lechter, Osho, Gabrielle Bernstein, Dr. Judith Orloff, Florence Littauer, Robert T. Kiyosaki, Brian Tracy, Alan Watts, Anthony Robbins


Med slovenskimi avtorji za osebno in duhovno rast pa priporočamo: Marjan Ogorevc, Sanja Toljan, Minka Gantar, Tadej Pretner, Mihael Žmahar


Osebna in duhovna rast

X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-12 od 649

na stran
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-12 od 649

na stran
Nastavi padajočo smer
Back to Top