Raziskave so pokazale, da moški po knjigah za osebnostno in duhovno rast moških segajo predvsem, če je v njih govora o tem, kako uspeti v poslu, manj pa segajo po knjigah o medosebnih odnosih, filozofiji, psihologiji in podobnih temah.

Zanimivo je, da moški napišejo kar dve tretjini knjig za osebnostno in duhovno rast moških (in žensk), po katerih rade segajo ženske. Moške pa zanimajo manj knjige za osebnostno in duhovno rast moških, ki jih napišejo ženske, kot obratno. Razlike med spoloma naj bi se lahko deloma pripisalo tudi ohlapni definiciji knjig za osebnostno in duhovno rast, saj tudi knjižničarji ne znajo vedno dodeliti ustrezne kategorizacije knjigam za osebnostno in duhovno rast moških.

Razlike pri branju knjig glede na spol naj bi bile posledice tudi različnih vlog obeh spolov, saj moški tradicionalno veljajo za spol, ki se bolj posveča karieri, zato tudi posledično večja priljubljenost knjig za osebnostno in duhovno rast moških, ki se dotikajo kariere, čeprav so v preteklosti moški pisali tudi o drugih temah, nenazadnje so v srednjem veku pisali o ljubezni (»Conduir-amour – vodnik po ljubezenskih zadevah«), v antiki pa zasledimo predvsem Ciceronova dela o prijateljstvu in dolžnostih in Ovidove knjige o ljubezni, ki naj bi veljale za ene prvih knjig za osebnostno in duhovno rast moških v zgodovini.

Spol, kot omenjeno zgoraj, igra pomembno vlogo pri tem, kdo piše knjige za osebnostno in duhovno rast moških (in žensk), jih bere in ocenjuje. Res je zanimivo, da več moških piše knjige za osebnostno in duhovno rast moških, kot pa jih bere, kar je ravno nasprotno od žensk. Vsekakor pa se kaže, da oba spola najbolje ocenjujeta iste knjige z vseh mogočih področij knjig za osebnostno in duhovno rast. Kakorkoli že, sodobni čas je pokazal, da so knjige za osebnostno in duhovno rast moških skorajda, če ne še pomembnejše kot knjige za osebnostno in duhovno rast žensk, saj se klasične vloge spolov zares spreminjajo in tudi vse več moških prevzema vse večjo vlogo v družini in družbenem življenju izven delovnega mesta.

V knjižni rubriki osebnostna in duhovna rast za moške priporočamo sledeče knjige: Heroj karizmatične prihodnosti, Pot odličnega moškega, Prebujeni moški, Divji moški - Knjiga o moških.

Knjige za osebnostno in duhovno rast moških

X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-12 od 17

Stran
na stran
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-12 od 17

Stran
na stran
Nastavi padajočo smer
Back to Top