KNJIGA MESECA - svetovna uspešnica Moč Zemlje + GRATIS dostava:)

V vrečki ni artiklov.
Osebnostne motnje v teoriji in praksi

Osebnostne motnje

Vsi ljudje smo kdaj radi povsem sami, si morda občasno napačno razložimo namere drugih, smo do sebe (preveč) zahtevni ali smo v odnosu ljubosumni. Vse to se smatra za del normalnega vedenja. Kadar pa takšni pojavi predstavljajo vztrajen in prevladujoč vzorec našega doživljanja, ki pomembno ovira naše vsakdanje funkcioniranje ter odnose z drugimi ljudmi, začnemo govoriti o osebnostnih motnjah.

Osebnostne motnje so stare toliko, kolikor je staro človeštvo, znanost pa se z njimi poglobljeno ukvarja komaj zadnjih nekaj desetletij. Prvi so jih prepoznavali moderni psihoanalitiki, ki so osnovali teorije za njihovo razumevanje in izpeljali metode za njihovo zdravljenje. Pozneje so osebnostne motnje našle svoje mesto znotraj kognitivno-vedenjskih teorij. Po zaslugi napredka na področju nevroznanosti pa danes dobro razumemo, kakšno je nevrobiološko ozadje osebnostnih motenj.

V prvem delu knjige avtor opiše nekatere najpomembnejše teoretične koncepte, ki pomagajo razumeti, zakaj lahko osebnostni razvoj skrene v napačno smer, v drugem pa izčrpno obravnava specifične osebnostne motnje. Poleg vzrokov in terapevtskih možnosti so predstavljeni še številni drugi aspekti, ki bodo bralcu omogočili celostno razumevanje osebnostnih motenj.

Čeprav gre za strokovno delo, je slog pisanja takšen, da vabi v svet osebnostnih motenj tako strokovnjake s področja duševnega zdravja, kot tudi zavzete posameznike, ki jih zanimajo osebnostne motnje.

9789617050516 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/o/s/osebnostne-motnje-v-teoriji-in-praksi.jpeg 9789617050516
28.9 EUR 2021-06-22 Zaloga: Na zalogi

Osebnostne motnje v teoriji in praksi

Osebnostne motnje v teoriji in praksi Simon Brezovar

Zakaj nastanejo, kako jih prepoznamo in kako zdravimo

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 144 zlatnikov = 1,44 €.
Knjiga Osebnostne motnje v teoriji in praksi je knjižni prvenec slovenskega psihologa dr. Simona Brezovarja in izvirno domače delo na preseku psihologije, medicine in psihiatrije. Predstavlja integracijo klasičnih in modernih teorij, ki pomagajo razumeti vzroke za nastanek osebnostnih motenj.
Cena: 28,90 €

Podrobnosti artikla Osebnostne motnje v teoriji in praksi

ISBN 9789617050516
Leto izdaje 2019
Število strani 642
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba UMco
Avtor Simon Brezovar

O avtorju Osebnostne motnje v teoriji in praksi

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Osebnostne motnje v teoriji in praksi

Oglejte si tudi