Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Osli

Na zalogi
SKU
978-961-241-748-2
Dodaj v primerjavo
Cena 24,90 €
V Oslih se svet »nove komedije« že v prvem prizoru postavi na glavo: tu gospodar prebrisanega sužnja kar sam angažira za pomočnika sinu. Vlogo Očeta bo tokrat igrala bogata žena, oče, sin in dvojica sužnjev pa bodo sodelovali v zaroti.
Dodaj na seznam želja

Osli se začnejo z zapletom, značilnim za rimsko paliato, »komedijo v grškem plašču«: kako naj zaljubljeni mladenič prepriča strogega in stiskaškega očeta, da je dekle iz bordela najboljša izbira. Rešitev je bila občinstvu znana vnaprej: fant bo sklenil zavezništvo z zvijačnim sužnjem, ta bo preslepil očeta, in resnična ljubezen bo slavila triumf nad filistrstvom.

Zakaj torej osli? Arkadijski osli, ki jih prodaja žena Artemona, prinašajo dvajset min, natančno toliko pa zvodnica zahteva za enoletni najem dekleta. Toda s tem si živinčeta še niso prislužila naslovne vloge. Prisluži jim jo mladi Argirip, ki v zameno za denar nastopi v saturnalijski farsi: suženjskemu pomočniku dovoli, da ga »en krog pojaha«. Prisluži jim jo tudi »stari osel« Demajnet. Vendar šele v sklepnem prizoru. Dotlej velja: »Glasnik, pomíri publiko – in naj ji zrastejo ušesa!«

Slovensko izdajo je finančno podprla Javna agencija za knjigo RS.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-241-748-2
Leto izdaje 2013
Število strani 128
Dimenzije 17,0 x 18,5
Vezava Trda
Izdal Modrijan
Avtor Tit Makcij Plavt
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Osli
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Osli

Cena 24,90 €