Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Osrečki za ženske, ki tečejo z dolgovi

Na zalogi
SKU
9789617033731
Dodaj v primerjavo
Cena 17,00 €

V knjigi se je avtorica lotila stereotipov, ki vladajo na področju nasvetov za lepoto oz. »pravo podobo«, vrednost in pozicioniranje žensk v družbi. Med številnimi nasveti in stereotipi na temo ženska je še vedno preveč takšnih, ki ženske še bolj potiskajo proti robu frustracij, kompleksov, obupa, nesrečnosti.

Dodaj na seznam želja

Stereotipi 

Se kdaj vprašate, preden zaspite, koliko občutka dolžnosti nosite v sebi in s seboj, medtem ko se iz jutra v jutro čez dan trudite biti junakinja? Ste kdaj ozavestili vsa svoja prizadevanja, s katerimi sebi, predvsem pa drugim, poskušate pokazati in dokazati, da ste idealni? Ste kdaj prešteli vse klike, s katerimi ste brzeli po informacije, kako biti še lepši, še privlačnejši, še pametnejši, še uspešnejši, še bolj ljubeči, dehteči, leteči, sledeči modnim smernicam, drhteči od navdušenih moških pogledov? Kakšno miselno-čustveno navezo v vas vzbuja občutek dolžnosti, da morate biti popolni? Vas energijsko izčrpava? Vas mentalno obremenjuje? Vam diha za ovratnik? Vas duši? Postavlja v položaj čustvene marionete? 

Z izbranimi osrečki bomo v tej knjigi – malo za šalo in veliko zares! – obdelovali bremena tistih občutkov dolžnosti, zaradi katerih imate nekje v svoji globini, nekje v ozadju popka občutek, da ne smete biti to, kar ste. Kar ste v svojem bistvu. Kar ste v svoji enkratnosti. Vaše bistvo, vaša esenca želi in hoče ven na plano. Naj vam pri tem pomaga naša Abeceda dolgov. Kajti, če se želite samouresničiti kot svodobna ženska (sodobna in svobodna hkrati), je pametno najprej odvreči vsa bremena občutkov dolžnosti, da morate biti nekaj, kar niste, in občutkov nezdrave krivde zato, ker ste, kar ste. Z jasnim pogledom resnice boste lahko vse svoje speče potenciale iz pristne nature spremenili v svoje lastne zmogljivosti, ki vam bodo pomagale postati še bolj svodobna.

Z izrazom svodobna ženska ima Silvija v mislih žensko, ki je svobodna in zavedajoča se kot posameznica, a hkrati tudi aktivno prispeva in oblikuje nove vrednote sodobne družbe. Že od malih nog do današnjih dni lahko kot posameznica izkušate na svoji lastni koži, kako težko se je bojevati proti tem mlinom na veter, zgrajenim iz številnih stereotipov, zakoreninjenih prepričanj, splošnih mnenj, oguljenih smernic, zabetoniranih fraz, razprostranjenih floskul. Pogosto podvomite o svoji pameti. Pogosto sploh niste prepričani, da veste, kaj je res in kaj ni. 

Od kolonizacije splošnih prepričanj po naših malih sivih celicah nas pogosto dobesedno boli glava. Da vam bo lažje ločiti zrno od plev, ločiti svojo pristno naravnanost in razmišljanje s svojo glavo od splošnih stereotipnih zahtev sodobne družbe ter za preglednejše delo na sebi, vam knjiga ponuja seznam, ki ga je avtorica preprosto poimenovala Abeceda dolgov. Z vsako črko iz abecede se bomo dotaknili enega dolga, ki ga bomo pretvorili v osvoboditev, olajšanje. Da bomo lahkotneje tekle skozi življenje. Kajti »Idealna Ženska« ne obstaja in zato vas vsako prizadevanje, da bi to bili, spremeni v osla, ki stopiclja za korenčkom na palici, a ga nikoli ne doseže. 

Zato si – še preden se lotimo prve črke – ozavestite, da v vašem nezavednem prebiva prepričanje, da morate biti idealni. Z ozaveščanjem tega fenomena bo počasi izginjal občutek, da je življenje, kot ga živite sedaj, vaša nespremenljiva usoda. Ali »karma«. Kazen božja, ker v prejšnjem življenju niste bili pridni. Odvrzite iz svojega jedilnika za bolj srečno življenje vse korenčke, ki jih na palico obešajo družba, mediji in matrica, v kateri živimo. Postanite aktivna soustvarjalka in upravljalka svojega vsakdana. Postanite svodobni!

Osrečki za ženske, ki tečejo z dolgovi je nekaj podobnega kot žepna knjiga, majhna, a ravno prav velika za v torbo. Za v žensko torbo. 

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617033731
Leto izdaje 2019
Število strani 186
Dimenzije 11,0 x 15,0
Vezava Mehka
Izdal Založba Primus
Avtor Silvija Jovanović
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Osrečki za ženske, ki tečejo z dolgovi
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Osrečki za ženske, ki tečejo z dolgovi

Cena 17,00 €