Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Otroci z močno voljo

Ni več v prodaji
SKU
9789619287040
Cena 19,90 €

Knjiga vam bo pomagal pomagala, da postanete modrejši glede svojega otroka, in vam razkrije otrokov pogled na svet. Spoznali boste, kako lahko z drugačnim vedenjem in miselno držo sprožite v družini spremembe, ki vam bodo vsem prinesle olajšanje in bolj dobrodejne odnose med sabo kot do sebe.

Dodaj na seznam želja

Otrok

Življenje z otrokom z močno voljo ni vedno preprosto. Takšni otroci so avtonomni, mislijo s svojo glavo, so energični, odločni, radovedni, ustvarjalni – pa še marsikaj drugega, kar se ne rima z »zlahka«. Nemara se že leta sprašujete, »kaj delam narobe, da pri nas vlada večna vojna – in zakaj se moram pogajati o vsaki malenkosti«, ker v vaši družini vlada nenehen boj, in »zakaj se je treba o vsem pogajati«. Mogoče ste celo doumeli, da vaš triletnik besnenja ne namerava kar obesiti na klin in da ga morda nikoli ne bo.

Ta knjiga vam bo pomagala ustvariti družinsko življenje, ki bo upoštevalo potrebe staršev in otrok, ne da bi bilo zaradi tega treba opustiti tisto, kar je v družini najpomembnejše. Namenjena je staršem otrok, starih od treh do dvanajst let. To je dokaj velik razpon. Razlog je preprost: v resnici ne gre toliko za otroka kot pa za vas. V knjigi se osredotočam na to, kako lahko vi kot mama oziroma oče, pa tudi kot osebnost spremenite svoje ustaljene nazore in se bolje zaveste, kaj je v vaši družini pravzaprav mogoče. V tem smislu bo roditelj tri leta starega otroka z močno voljo imel prav toliko od knjige kot mama oziroma oče dvanajstletnika.

Sprijaznjenje, Sprejemanje in Sprememba

Knjiga je razdeljena na tri glavne sklope. Prvi, naslovljen Sprijaznjenje, govori o tem, da se morate starši sprijazniti s tem, da vaš otrok ni delan po kalupu. Zato od njega ne morete pričakovati istega, kar pričakujejo vaši prijatelji in sorodniki od recimo svojih. In narobe – tudi vaše okolje ne more pričakovati, da bo vaša družina živela po zahtevah večine. Vaš otrok je drugačen, zato morate tudi ravnati drugače. Vaš način ni ne boljši ne slabši od drugih, je le eden od načinov, kako biti družina.

Drugi sklop, naslovljen Spoznavanje, vam bo v pomoč pri oceni temperature vašega družinskega življenja. Kako je tam, kjer bi se vi in vaša družina morali naužiti miru in nadihati? Verjetno vaš dom niti od daleč ne spominja na mirno zavetje, kakršno naj bi nam dajala domače ognjišče in družina. Besedna zveza »vojno območje« je pogosto dosti bolj verodostojen opis vsakdanjika, ki ga zaznamujejo vkopavanje v strelske jarke, jeza, šibko samospoštovanje in izjemno velika ranljivost. Na srečo ni treba, da tako ostane tudi v prihodnje. Med branjem tega sklopa lahko namreč uzrete nove plati svojega otroka in odkrijete, kako jih je najbolje podpreti.

V zadnjem, tretjem sklopu, naslovljenem Sprememba, najdete praktični vodnik, ki govori o tem, kako lahko spreminjamo neučinkovite vedenjske vzorce in kako lahko živimo v družini na tak način, da je najbolje tako za otroka z močno voljo kot za vso družino.

Ne, življenje z otrokom močne volje resnično ni vedno preprosto. Toda lahko je zabavno, navdihujoče, poučno, in kar je najpomembnejše, polno barvnih odtenkov.

Vaje

Branje vas bo pripeljalo do raznih vaj: to bodo po zvrsteh dihalne vaje, reflektivne vaje oziroma vaje v samorazmisleku, pa tudi navodila o tem, kako ravnati. Dihalne vaje so preproste in ne zahtevajo dosti časa, vendar bodo imele opazen učinek le, če jih boste pogosto izvajali. Vaje v samorazmisleku vam bodo pomagale ozavestiti vrednote, ki jih imate za pomembne, pa tudi kje so vaše meje in kako si lahko najbolje pomagate, kadar je doma vik in krik. Zadnja vrsta vaj – navodila za delovanje – pa vam pomaga spreminjati dosedanje ravnanje in rahljati toge mišljenjske vzorce.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789619287040
Leto izdaje 2019
Število strani 127
Dimenzije 12,5 x 18,0
Vezava Mehka
Izdal Manami
Avtor Smilla Lynggaard
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Otroci z močno voljo
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Otroci z močno voljo

Cena 19,90 €