Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Ovira je pot

Na zalogi
SKU
9789617050523
Dodaj v primerjavo
Cena 21,90 €

Prodorni mislec Ryan Holiday, avtor tudi v Sloveniji zelo dobro sprejete knjige Ego je naš sovražnik, nas v svojem pronicljivem delu Ovira je pot, popelje k brezčasni umetnosti spreminjanja naših nezgod, nesreč in tegob v priložnosti in zmage.

Dodaj na seznam želja

Ovire

Pogosto se prehitro predamo, saj bi lahko že z majhno spremembo v svojem pristopu na videz nepremostljivo oviro spremenili v življenjsko priložnost. Holiday, ki je še pred dopolnjenim dvajsetim letom opustil študij, da bi lahko postal vajenec pri piscu vplivnih knjižnih uspešnic Robertu Greenu, kasneje pa je bil svetovalec pri največjih podjetjih na svetu, nas seznani s principi filozofije stoikov, ki jo lahko uporabimo v vsaki situaciji. S tem nam pokaže, da vse tisto, kar nam stoji na naši poti, obenem odpira nekaj novega, kar je pogosto tudi boljše. Če ste pod pritiskom, je morda čas, da pokažete svoj pogum.

Časovni pritisk, da neko delo dokončate v zastavljenem roku, je obenem tudi priložnost, da pokažete svojo zavzetost. In, kot je ugotovil Ryan Holiday, ko je bil direktor trženja pri modnem tekstilnem podjetju American Apparel: če tvoja blagovna znamka vzbuja kontroverzo, je to tudi potencial, da pridobi na publiciteti in prepoznavnosti. Stoicizem – torej gledanje na stvari, kakršne so – lahko uporabimo pri vsakem problemu, ki ga imamo. To je formula, ki so jo izumili že več kot dva tisoč let nazaj, njegovo učinkovitost pa so od takrat dokazali na mnogih področjih. Od Baracka Obame, ki je moral preseči na videz nepremostljive rasne ovire pri volitvah za predsednika, do izziva pri oblikovanja prvih iPhonov, ki so bili povsem drugačni od prejšnjih telefonov, nam filozofija stoicizma pomaga, da bolje obvladujemo svet okoli sebe.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617050523
Leto izdaje 2020
Število strani 219
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal UMco
Avtor Ryan Holiday
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Ovira je pot
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Ovira je pot

Cena 21,90 €